Eesliinile tõtanud Rootsi kergejõustiklane haigestus koroonaviirusesse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Elin Westerlund.
Elin Westerlund. Foto: imago/Bildbyran/Scanpix

Rootsi kergejõustiklane Elin Westerlund, kelle auhinnakapist võib leida ka mitu riigi meistritiitlit, ei suutnud aprilli alguses niisama pealt vaadata, kuidas meditsiinitöötajad koroonaviiruse vastu võitlevad ning läks samamoodi õena eesrindele tööle. Praegu istub rootslanna seetõttu kodus. Koroonahaigena. 

«Mul oli rinnus selline imelik tunne,» sõnab ta telefoniusutluses Expresseni ajakirjanikule Mattias Tengbladile, kui too palub rootslannal meenutada esimesi sümptomeid, pärast mida hakkas ta koroonaviirust kahtlustama. 

«Tundsin lihtsalt rinnul väikest koormat ning kuna üks mu kolleegidest oli äsja viirusse nakatunud, tegin testi ja läksin jalamaid koju,» jätkab ta. Testi positiivse vastuse sai ta teada eile. «Õnneks läksin ma koju väga varases staadiumis, enne kui ma köhima hakkasin. Esmalt tuligi köha ning praeguseks on ka kerge palavik.»

Liiga palju Westerlund siiski ei muretse, sest meditsiinitöötajana ta teab, et viirushaigus räsib põhiliselt neid, kellel on varasem krooniline häda. «Ma ei ütleks, et ma muretseksin oma töö tõttu praegu rohkem. Pigem tunnen teiste suhtes suuremat empaatiat, arvestades kui ebaõiglane see haigus on, sest leidub ju palju neid, kes tõsiselt vaevlevad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles