Eesti ja Läti vutiklubid panid seljad kokku

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Beach Soccer Estonia Facebook

Eesti parimad rannajalgpalliklubid saavad tänavu suvel regulaarselt hakata mõõtu võtma lõunanaabritega, kuna kahe riigi meistriliigad koondusid ühe katuse alla.

Rannaliiga kõrgeimasse divisjoni kuulub tänavu viis Eesti ning kolm Läti meeskonda. Eestit esindavad Nõmme BSC/OlyBet, BSC Üksjalgvärav/Elementmaster, SK Augur/Enemat, BSC Thunder/Arvutitark ja BSC Türi. Läti võistkondadest kuuluvad kõrgeimasse liigasse BFS Ropaži, Liepaja meeskond Linden City BSC ja Riia PFK.

«Soovisime lätlastega teha koostööd, et tõsta meie liiga taset ja sellega koos meie rahvuskoondise võimekust. Lõviosa etappidest toimub Pärnus, kuhu on lätlastel hea tulla, ning läheme ka ise hea meelega teist etappi Jurmalasse mängima,» sõnas Eesti Rannajalgpalli Liidu juht Kari-Andri Kask.

Eriolukorra tõttu näeb rannajalgpallikalender plaanitust välja veidi erinev. «Mis seal salata, lootsime algse plaani kohaselt alustada Jurmalas 13. juunil ning juunikuus pidi toimuma üks etapp ka Pärnus. Hetkel tundub mõistlik liigaga alustada juulikuus, enne seda jõuame veel mängida Eestis Superkarikale.»

Kui esmalt plaaniti hooaeg lõpetada play-off-kohtumistega, siis lühendatud kalendri tõttu selgub võitja liigasüsteemis. Kaheksa meeskonda mängivad omavahel läbi kaks ringi. Nii Eesti kui ka Läti alaliidud on kinnitanud, et mõlema riigi parimad lunastavad pääsme Euro Winners Cupile ning liiga paremusjärjestuse alusel antakse välja ka kohalikud meistritiitlid.

Lisaks sõlmisid Eesti Jalgpalli Liit ja Coolbet lepingu, mille kohaselt hakkavad rannajalgpalliliigad kandma järgneval neljal hooajal Coolbeti nime.

Eesti rannavuti hooaeg algab 21. juunil mängitava superkarika finaaliga, kui Haven Kakumäe Rannaareenil lähevad omavahel vastamisi BSC Thunder/Arvutitark – SK Augur/Enemat.

Coolbet rannaliiga meistriliiga 2020:

4.–5. juuli Sportland Beach Arena, Pärnu

18.–19. juuli Jurmala, Läti

1.–2. august Sportland Beach Arena, Pärnu

15. august Sportland Beach Arena, Pärnu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles