Niitväljal peetud golfiturniiri võitis 19-aastane nooruk, üllatusmees langes 9. kohale

Postimees Sport
Copy
Estonian Amateur Openi tänavused võitjad Gile Bite Starkute (vasakul) ja Kevin Christopher Jegers (paremal).
Estonian Amateur Openi tänavused võitjad Gile Bite Starkute (vasakul) ja Kevin Christopher Jegers (paremal). Foto: Kadri Palta

Estonian Amateur Openi golfiturniiril jäeti meeste klassi võit alles kolmandat korda Eestisse. Koduväljaku eelise kasutas ära Kevin Christopher Jegers, kes lõpetas kolmepäevase võistluse Niitväljal tulemusega +10 (78, 76, 72). Naiste arvestuses läks võit Leetu.

Teiseks tõusis Ken-Marten Soo (EGCC), kelle lõpptulemuseks jäi +15 (79, 79, 73). Kolmanda koha näpsas endale Richard Teder (Rae Golfiklubi), kes sai kirja +21 (81, 79, 77). 

Avapäeval esikohta hoidnud üllatusmees Kristo Tullus pidi leppima üheksanda kohaga. 

Naiste klassis võidutses Gile Bite Starkute (European Centre Golf Club), kelle võidutulemuseks oli -2 (72, 72, 70). Eelmise aasta Euroopa meistrivõistlustel kuni viimase päevani medalis kinni olnud leedulanna hoiab hetkel maailma edetabelis 237. kohta. Teiseks tõusis Katrina Jana Gustafssone (Viesturi Golf Club), kelle skooriks jäi +15 (78, 75, 78). Kolmandaks langes Karola Soe (Saaremaa Golf & Country Club), kelle tulemuskaartidele jäi kolme päeva kokkuvõttes +19 (75, 76, 84). 

Eelmise aasta teise koha võidu vastu vahetunud Jegers sõnas pärast mängu, et loomulikult on magus lõpuks meeste klassis saada esimene võit. «Püüdsin mängida võimalikult kindlat mängu, ei võtnud liiga suuri riske ning see tõi ka edu,» sõnas sügisel USA ülikooli siirduv Jegers.

Naiste võitjas sisuliselt kahtlust ei tekkinud. Kõigil kolmel päeval valitsenud leedulanna jäi väga rahule nii enda mängu, väljaku, kui võistluse korraldusega. «Olen enam kui kindel, et mind võib see aasta näha Eestis veel nii mõnelgi võistlusel,» sõnas naerusuine Starkute.

Detailsemaid tulemusi saab näha siit ja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles