Lance Armstrongi karjääri suurim kahetsus: doping? Ei, ühe naise verbaalne ründamine

Henry Lääne
Copy
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: Michael Paulsen/AP

Häbistatud dopinguratturi Lance Armstrongi jaoks pole keelatud ainete pidev tarvitamine tema karjääri suurim kahetsus. «Ilmselt on selleks see, kuidas kohtlesin Emma O'Reillyt,» ütles ameeriklane ESPNis linastunud dokumentaalfilmis.

O'Reilly oli vahemikus 1996-2000 Armstrongi lähim abiline ning töötas ratturi massööri ja füsioterapeudina. Seega nägi naine ameeriklase dopingu tarvitamist väga lähedalt ning Fox Sportsi andmeil paluti tal korduvalt ära visata kasutatud süstlaid.

1999. aastal algas Armstrongi valitsusaeg Tour de France'il, mis lõppes velotuuri seitsme järjestikuse üldvõiduga. 2004. aastal avaldas O'Reilly skandaalse raamatu, kus rääkis jänki dopingupatust ja muudest asjadest, mida ta ratturi heaks töötades nägi.

Armstrong läks selle peale püha viha täis. «Ta on lihtsalt pahane,» ütles sportlane toona. «Pahane nii minu, tiimipealiku Johan Bruyneeli kui ka võistkonna vastu. Ta kardab, et avalikustame: Emily on hoor.» Samuti väitis kunagine spordikuulsus, et O'Reilly on alkohoolik.

Nüüd kahetseb Armstrong rünnakuid O'Reilly suunas. «Naise hooraks kutsumine on andestamatu. Raske oleks olla halvem inimene. Ma ei tahtnud öelda, et ta on hoor, aga... Miks ma seda tegin? Sest olin idioot. Oleksin öelnud kõike.»

48-aastane Armstrong jäi lõpuks dopinguga vahele 2012. aastal, pärast mida võeti talt ära kõik Tour de France'i võidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles