Häkkinen: Vetteli lahkumise põhjused peituvad Ferrari halvas sisekliimas

Postimees Sport
Copy
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: CHARLES COATES/AFP

Kahekordne vormel 1 maailmameister Mika Häkkinen avaldas arvamust, et Sebastian Vetteli Ferrarist lahkumine ei ole seotud sakslase vanusesega.

Soomlase sõnul peitub peamine põhjus ilmselt Ferrari meeskonna suhtumises neljakordsesse maailmameistrisse. «Vanus (32 - toim) ei ole probleem. Ta on endiselt noor kutt. Pigem näib mulle, et Ferrari käitumine on olnud tema jaoks suur pettumus. Ta ilmselt ei nautinud enam meeskonnas olemist ning kaotas tunde, et on üks osa tiimist,» rääkis Häkkinen podcastis F1 Nation.

Eelmisel hooajal jäi Vettel enda noore tiimikaaslase Charles Leclerci varju, lõpetades hooaja üldarvestuses alles viiendana. Muu hulgas sai Vettel enda esituste eest kriitikat ka Ferrari meeskonnalt endalt.

Häkkineni sõnul võis sakslasele kahjuks tulla ka tema avalik kuvand. Soomlase sõnul on Vettel tegelikult suurepärane inimene, kuid meedia põhjal on temast jäänud vale pilt. Kahekordne maailmameister leiab, et sakslane ei ole end sageli piisavalt nähtavaks teinud ning oma mõtteid selgelt väljendanud. «Ma ei ütle, et ta poleks seda üldse teinud, aga ta võiks ennast rohkem avada ja rääkida, kes ta tegelikult on. Usun, et see meeldiks paljudele,» hindas Häkkinen

Ferrari meeskond teatas mai keskel, et ei jõudnud Vetteliga lepingu pikendamise osas kokkuleppele. Tulevaks aastaks värvati Charles Leclerci kõrvale hoopis hispaanlane Carlos Sainz juunior.

Vettel võitis Ferrari meeskonnas kokku 14 etappi, kuid maailmameistriks tal Itaalia meeskonna ridades tulla ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles