Maailma kuulsaim jooksutreener pöördus spordiarbitraaži kohtusse

Postimees Sport
Copy
Alberto Salazar, tagaplaanil üks tema hoolealune Galen Rupp.
Alberto Salazar, tagaplaanil üks tema hoolealune Galen Rupp. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Nelja-aastase juhendamiskeelu teeninud jooksutreener Alberto Salazar kaebas karistuse rahvusvahelisse spordiarbitraazi kohtusse (CAS).

Salazarile määrati karistus USA antidopingu (USADA) kuueaastase uurimise järel. Salazar teenis juhendamiskeelu dopingutarvitamise orkestreerimise ja keelatud ainete kasutamise soodustamise eest, ajal, kui ta töötas Nike'i Orgeoni jooksuprojekti juhina.

USA antidoping süüdistas Salazari näiteks testosterooni vahendamises mitmetele atleetidele. Samuti väitis USADA, et Salazar on proovinud manipuleerida või manipuleerinudki projektis osalenud sportlaste dopingukontrolli protseduure.

Ühelegi jooksjale pole selle kaasuse raames dopingusüüdistust esitatud, aga Maailma Antidopinguagentuur (WADA) on lubanud Salazari hoolealuseid uurida.

Salazari juhendatavate hulka on kuulnud neljakordne olümpiavõitja Mo Farah kui ka kahekordne maailmameister Sifan Hassan.

CAS on kohtuistungid kavandanud novembrisse. Kõrgeim spordikohus teatas, et tõenäoliselt peetakse istungid ära USAs, mitte kohtu asukohariigis Šveitsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles