Uued detailid: Kimi Räikköneni lepingule pandi alus ühisel lennureisil

Postimees Sport
Copy
Kimi Räikkönen (paremal) ja Sebastian Vettel (vasakul) on mõlemad Ferrarist hundipassi saanud.
Kimi Räikkönen (paremal) ja Sebastian Vettel (vasakul) on mõlemad Ferrarist hundipassi saanud. Foto: XPB/XPB Images/PA Images

Alfa Romeo vormel 1 meeskonna mänedžer Beat Zehnder selgitas Autospordile antud intervjuus, kuidas käis soomlase Kimi Räikköneni meeskonda värbamine.

Räikkönen liitus Alfa Romeoga pärast 2018. hooaega, kui Ferrari oli otsustanud tema lepingu pikendamisest keelduda. Zehnderi sõnul mängis soomlase liitumisel Alfa Romeoga rolli meeste ühine lend Räikköneni eralennukiga.

«Kui Kimi tuli 2017. aastal Silverstone'is kolmandaks, võttis ta mind pärast etappi enda eralennuki peale. See oli koht, kus me rääkisime tema tulevikust,» meenutas Zender. «Ütlesin talle, et kui sa enam ei taha Ferrari eest sõita või nad su teenetest loobuvad, siis võta minuga ühendust. Lubasin talle, et korraldan tema liitumise Alfa Romeoga ära,» rääkis Zehnder.

Järgmisel suvel muutuski olukord selliseks, nagu Alfa Romero mänedžer oli eeldanud. Ferrari otsustas Räikköneniga lepingut mitte pikendada ning panustas hoopis noorele tulevikutähele Charles Leclercile.

Seejärel võttiski Räikkönen Zehnderiga ise ühendust ning peagi istuti juba koos mänedžeri ning Alfa Romero tiimipealiku Frederic Vasseuriga ühise laua taga. «Sõlmisime lepingu kahe tunniga - või õigemini jõudsime kokkuleppele, sest Kimi ei loe lepinguid,» kirjeldas Zehnder.

Alfa Romeo peamänedžeri sõnul on tal olnud Räikköneniga usalduslik side juba aegadest, kui soomlane 2001. aastal Sauberis alustas. «Ajal, kui veel vormel 1 etapi ajal autot tangiti, ütlesin talle alati, kui palju kütust meie masinatel stardis oli,» ilmestas Zehnder.

Šveitslane, kes töötanud Sauberi/Alfa Romeo meeskonnas juba alates 1994. aastast kirjeldas ka, kuidas Räikkönen aastatega arenenud on. «Tal on alati olnud väga hea masinatunnetus. Aga täna oskab ta teha seadistuses õigeid muutusi ning saab aru, kuidas auto ühele või teisele muudatusele reageerib. Tema tehniline taip on väga hea.»

Räikkönen lõpetas möödunud hooaja 43 punktiga 12. kohal, edestades enda meeskonnakaaslast Antonio Giovinazzit 29 silmaga.

Leping Alfa Romeoga lõppeb soomlasel tänavuse hooaja järel ning seni pole seda pikendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles