Enden meenutas lennukis toimunud medalipidu, mis ajas stjuardessid ärevaks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Heino Enden ja toonane NSV Liidu koondise peatreener Aleksandr Gomelski.
Heino Enden ja toonane NSV Liidu koondise peatreener Aleksandr Gomelski. Foto: Erakogu

1982. aastal korvpallis maailmameistriks tulnud Heino Enden meenutas, kuidas Nõukogude Liidu koondises medalivõite tähistati.

60-aastane Enden on tituleeritud sportlane. Lisaks MM-tiitlile võitis ta Euroopa meistrivõistlustelt täiskomplekti medaleid - 1983. aastal pronksi, 1985. aastal kulla ja 1987. aastal hõbeda.

«Mäletan, et kui 1982. aastal maailmameistriteks tulime, oli meil ikka korralik pidu. Hotellis hakkas pihta. Me lendasime Lufthansaga läbi Frankfurdi Moskvasse. Viin valati lennukis laiali ja Gomelski pidas seal kõne,» rääkis Enden Eesti korvpalli 100. sünnipäeva artiklisarja raames antud intervjuus.

«Järsku jooksid hirmunud stjuardessid kohale ja palusid salongis laiali minna, sest lennuk lendas tugeva kalde all. Raskuskese oli läinud nii ühte äärde. Moskvasse jõudes ootas meid ees bankett ja pressikonverentsid. Järgmisel päeval lendasid kõik juba klubidesse laiali,» lausus ta.

Pikemat usutlust Endeniga on võimalik lugeda siit. Muuhulgas vastab maailmameister järgnevatele küsimustele: kumb on tähtsam - töökus või andekus, milliselt meeskonnakaaslaselt oli tal kõige rohkem õppida ja kas olümpial mitteosalemise pärast on tal okas hinges?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles