Doha MMil Miller-Uibo ees kulla noppinud Naserile määrati võistluskeeld

Karl-Joosep Küngas
Copy
Doha MMi ilmselt kõige kõrgetasemelisemas duellis alistas Salwa Eid Naser (paremal) Shaunae Miller-Uibo.
Doha MMi ilmselt kõige kõrgetasemelisemas duellis alistas Salwa Eid Naser (paremal) Shaunae Miller-Uibo. Foto: Martin Meissner / AP

Eelmisel aastal Doha kergejõustiku MMil paljusid üllatanud Salwa Eid Naserile määrati ajutine võistluskeeld, kuna ta rikkus dopinguga seotud reegleid.

Naiste 400 meerti valitsev maailmameister Naserile määrati võistluskeeld, kuna ta ei olnud dopinguküttidele kättesaadav ja jättis neile oma asukoha märkimata. Ajutisest võistluskeelust andis teada Rahvusvahelise kergejõustikuliidu dopinguvastane üksus AIU. 

Bahreini esindav Naser jooksis Doha MM naiste 400 meerit distantsi finaalis võiduajaks 48,14, mis on läbi aegade kolmas tulemus. Finaalis edestas ta 23 sajandikuga Maicel Uibo abikaasat Shaunae Miller-Uibot, mis märkis ka bahamalanna isiklikku rekordit.

«AIU määrab Salwa Eid Naserile ajutise võistluskeelu, kuna sportlane jättis dopinguküttidele märkimata oma asukoha. Selline käitumine ei ole vastavuses Maailma Kergejõustikuliidu Antidopingu reeglitega,» seisis AIU teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles