Soome ja Eesti hobisportlaste seas vohab doping (2)

Christopher Krutto
Copy
Dopingutest. Pilt on illustratiivne.
Dopingutest. Pilt on illustratiivne. Foto: MICHELE LIMINA/AFP

Soomes on värske uuringu järgi mitu tuhat harrastussportlasest dopingutarvitajat. Eestis pole keegi täpset arvu välja mõõtnud, kuid patustajaid on meilgi.

Soome leht Ilta-Sanomat kirjutas mai lõpus loo, kus selgus, et Soomes on kuni 7000 aktiivset harrastusportlasest dopingutarvitajat. Uuringu läbi viinud Soome Noorte Uurimisühingu vastutav teadur Mikko Salasuo rääkis lehele, et enamus dopingutarvitajatest on inimesed, kelle töö jaoks on hea vorm tähtis. «Lihasjõud ja jõuline väljanägemine on kasuks sõduritele, politseinikele ja turvameestele. Nende jaoks aitab doping luua professionaalset kapitali,» sõnas Salasuo.

 SA Eesti Antidopingu nõukogu liige ja Tallinna Ülikooli spordibioloogia professor Kristjan Port kinnitas, et Eestis on pilt sarnane. «Meil on spekter sama. Enamasti on dopingukasutajad jõusaali lihasekasvatajad või kestvusalade harrastajad, näiteks triatleedid, ratturid ja jooksjad.»

Loe edasi, mis on kõige tavalisemad dopinguained harrastajate seas, kui suurt ohtu keelatud ained tegelikult endast kujutavad ja kuidas nende vastu rahvasporditasemel võidelda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles