F1 ja Ungari koostöö jätkub veel aasta jagu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ungari GP
Ungari GP Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Kuninglik mootorisari vormel 1 ja Ungari GP korraldajad jõudsid kokkuleppele, et pikendada praegust lepingut veel aasta võrra ehk seal näeb F1 etappi vähemalt 2027. aastani.

Alates 1986. aastas F1 kalendrisse kuuluv Ungari GP on paljude sõitjate lemmik paik. Hungaroringi ringrada kuulub näiteks ka Kimi Räiköneni meelispaikade hulka ja seda ennekõike Soome vormelisõprade tõttu, kes antud võistlus nädalavahetust Ungarisse vaatama sõidab.

Ungaris sõidetakse hoolimata koroonaviirusest ka tänavu ja seda juba kolmanda võistlussõiduna pärast kaht esimest etappi Austrias. Võistlussõit peaks ajakava järgi toimuma 19. juulil.

Tegelikult pikendati aasta võrra 2016. aasta suvel sõlmitud lepingut ja seda ennekõike selleks, et vähendada sellega kaasnevaid kulusid just korraldajale. See rakendub neile juba tänavusest aastast. 

«Kuna olukord on hoopis teine, mis eelnevalt arvatud, siis pidime ka lepingu muudatusi paluma. Meile tuldi ka vastu ja saame kulusid vähendada,» sõnas Hungaroringi tegevjuht Zsolt Gyulay. «See tehing on hea nii spordile kui ka meie riigile. Eriti praeguses keerulises olukorras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles