USA klubis mänginud serblane kaotas naise rassistlike postituste tõttu töö

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Aleksandar Katai.
Aleksandar Katai. Foto: USA TODAY USPW/USA TODAY Sports

29-aastane Serbia jalgpallur Alexandar Katai oli sunnitud naise häirivate sotsiaalmeediapostituste tõttu lõpetama lepingu koduklubi LA Galaxyga.

Galaxy jalgpalliklubi ja Katai lõpetasid lepingu poolte kokkuleppel, teatas klubi sotsiaalmeedias.

Mängumehe naine Tea Katai tegi nädala alguses postitused, kus mõnitas meeleavaldusi, mis algasid eelmisel nädalal pärast mustanahalise mehe George Floydi surma politsei poolt vahistamisel. Neljapäeval avaldatud teadaandes mõistis klubi postitused hukka.

Klubi juhtkond kohtus mängijaga neljapäeval. Katai kinnitas varasemalt sotsiaalmeedias, et ei jaga naise vaateid ja sellised postitused pole tema pere poolt tolereeritud. «Minu pere on teinud eksimuse ja ma võtan selle eest kogu vastutuse. Ma teen kindlaks, et mina ja minu pere õpime sellest ja oleme mustanahaliste kogukonnale toeks,» lisas Katai.

Galaxy fännid reageerisid Tea sotsiaalmeedia postitustele kiirelt ja nõudsid mängumehe lepingu lõpetamist. Neljapäeval kogunesid osad klubi fännid klubi staadioni juurde, kus hoidsid püsti plakatit kirjaga: «Mitte ühtegi rassisti meie klubis.»

Katai liitus klubiga talvel ja jõudis Galaxyt esindada vaid kahes ametlikus kohtumises. Kataist oodati klubile tähtsat mängijat rünnakule, kus temaga koos olid veel Javier «Chicharito» Hernandez ja Cristian Pavon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles