NFL tegi kannapöörde: mängijate protestid rahvushümni ajal on lubatud (3)

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Colin Kaepernick põlvitamas USA riigihümni ajal.
Colin Kaepernick põlvitamas USA riigihümni ajal. Foto: THEARON W. HENDERSON / AFP

Ameerika jalgpalli liiga NFL andis teada, et mängijatel peaks olema õigus rahvushümni ajal protesteerida.

«Me eksisime ja oleks pidanud NFLi mängijaid varem kuulama. Julgustame kõiki probleemidest rääkima ja rahumeelselt protesteerima,» ütles NFLi volinik Roger Goodell.

Kuigi nüüd julgustab NFL mängijaid rahvushümni ajal protesteerima, siis varasemalt oli see ära keelatud. Colin Kaepernick algatas kombe 2016. aastal, kui otsustas enne mängu rahvushümni ajal põlvitada. USA president Donald Trump on varasemalt öelnud, et kõigi hümni ajal põlvitavate mängijate lepingud tuleks koheselt lõpetada.

Goodell postitas sotsiaalmeediasse video, kus mõistis hukka rassismi USAs. «Meie NFLis usume, et mustanahaliste elud loevad. Protestid kogu riigis sümboliseerivad sajandite pikkust vaikimist, ebaõiglust ja rõhumist, mida on kogenud mustanahalised treenerid, mängijad ja fännid.»

«Ma võtan ühendust mängijatega, kes on arvamust avaldanud ja küsin neilt, mida me saaks paremini teha,» kinnitas Goodell.

USAs puhkesid eelmisel nädalal suured meeleavaldused, seoses mustanahalise mehe George Floydi surmaga. Sotsiaalmeediasse postitati video, kus valgenahaline korrakaitsja Derek Chauvin hoidis Floydi kaelal põlve üle kaheksa minuti ja põhjustas sellega kinnipeetava surma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles