Miller-Uibolt kulla võtnud Bahreini jooksja: mul jäid kolm dopingutesti andmata, see on normaalne

Postimees Sport
Copy
Salwa Eid Naser
Salwa Eid Naser Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Doha kergejõustiku MMil naiste 400 m jooksus viimase 34 aasta kõige kiirema ajaga maailmameistriks tulnud Salwa Eid Naser teenis dopingukontrolli eiramise eest ajutise võistluskeelu. Veerandmailer ise väidab, et pole dopingut tarvitanud ja tegu oli kõigest hooletusega.

Naserile määrati ajutine võistluskeeld, kuna ta ei olnud aasta jooksul kolmel korral dopinguküttidele kättesaadav ja jättis neile oma asukoha märkimata. Esialgu määrati Naserile ajutine võistluskeeld, kuid tõenäoliselt teenib Bahreini jooksja kaheaastase võistluskeelu.

400 m jooksja vannub aga ise, et vahele jäänud proovid olid lihtsalt halvad juhused. «Ma ei ole kunagi petnud ja ma ka ei tee seda. Mul jäid lihtsalt kolm dopingutesti vahele, mis on normaalne. Seda ikka juhtub ja see võib juhtuda meist igaühega. Ma ei taha, et inimesed selle kõige tõttu segadusse satuksid, sest ma ei kasutaks keelatud võtteid mitte kunagi,» teatas Bahreini esindav jooksja Instagrami videos.

Naser väidab, et jäi dopingukontrollile kolm korda tabamatuks juba enne Doha MMi. «Sel aastal ei ole mind kordagi testitud. Me räägime praegu testidest, mis pidanuks toimuma enne Doha MMi,» selgitas veerandmailer.

Bahreini esindav Naser jooksis Doha MMi naiste 400 meetri finaalis võiduajaks 48,14, mis on läbi aegade kolmas tulemus. Finaalis edestas ta 23 sajandikuga Maicel Uibo abikaasat Shaunae Miller-Uibot. Naserist kiiremini on vaid jooksnud 80ndatel rekordeid püstitanud Marita Koch ja Jarmila Kratochvílová.

Viimastel aastatel on dopinguga vahele jäänud mitmed Bahreini naisjooksjaid. EPOga on patustanud takistusjooksu Rio olümpiavõitja Ruth Jebet ning maratonis hõbeda teeninud Eunice Kirwa. Anaboolsete steroidide kasutamisega jäi vahele 2016. aastal 400 m sisemaailmameistriks kroonitud Kemi Adekoya. Kõik nad on teeninud nelja-aastase võistluskeelu.

Naser usub, et tema karistust ei teeni. ​«Loodetavasti saab see kaasus lahendatud, sest ma ei tahaks endale sellist mainet. Tegelikult on see (mainekahju – toim) juba juhtunud. Aga see saab korda. Mul on väga raske seda väikest plekki endaga kaasas kanda. Ma ei tarvitaks kunagi keelatud vahendeid. Ma usun endasse ja tean, et mul on annet,» ütles Naser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles