Soome rallisõitja: olin pettunud, aga mõistsin Mäkineni otsust, eriti kuna Tänak oli vaba

Postimees Sport
Copy
Juho Hänninen.
Juho Hänninen. Foto: Toyota GAZOO Racing

2018. aasta rallihooajaks vahetas Toyota rallitiim Juho Hännineni välja Ott Tänakuga. Soomlane tunnistas, et esiti oli MM-sarjast lahkumine valus hoop, kuid ta sai sellest võrdlemisi ruttu üle.

Hänninen alustas 2017. aasta hooaega kehvalt ning jõudis esimese hea tulemuseni alles juuli lõpus Soomes, kui lõpetas kolmandana. Aasta teises pooles oli ta veel Saksamaal ja Kataloonias neljas.

Portaaliga Rallit.fi vestelnud Hänninen tunnistas, et tema hooaja algus oli kehv ning tal polnud tulemusi ette näidata. «Ootasin endast palju rohkemat, aga võib-olla ei tulnud ma närvidega toime. Mul oli ju MM-sarjast pikk paus,» viitas soomlane, et enne 2017. aastat sõitis ta WRC-autoga rohkem kui ühe MM-ralli 2014. aastal.

Hänninen jätkas: «Kui tulemusid läksid 2017. aasta teises pooles paremuse poole, sain teada, et minu lepingut ei pikendata. Muidugi, see polnud meeldiv, samas sain siis sõita pingevabamalt.»

Praegu Toyota testisõitjana leiba teeniv Hänninen lisas, et ta sai tiimipealiku Tommi Mäkineni otsusest täiesti aru, eriti kuna saadaval oli nii suure kaliibriga sõitja kui Tänak.

38-aastane Hänninen on osalenud 57 MM-rallil, kuid võidurõõmu ta maitsnud pole. Tema ainus poodiumikoht pärinebki 2017. aasta Soome etapist, kus ta jäi teise koha saanud Elfyn Evansist maha vaid 0,3 sekundiga. Muide, just sel samal võistlusel teenis oma seni ainsaks jäänud MM-võidu Esapekka Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles