Ralliekspert: pooleaastane paus võib Tänakule isegi kasuks tulla

Henry Lääne
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest

Ralliekspert Gustav Kruuda rääkis, et koroonakriisist tingitud vähemalt pooleaastane paus autoralli MM-sarjas võib tiitlikaitsjale Ott Tänakule isegi kasuks tulla.

«Tänu sellele, et väga palju rallisid on ära jäänud, on väga palju testipäevi üle, sest keegi ei ole tohtinud teste teha. See peaks tähendama, et Tänak saab nüüd rohkem Hyundaiga sõita ning enne, kui ta läheb järgmisele rallile, tunneb ta ennast autos mugavamalt, võib-olla leiab veel parema seade, kui ta oleks arvanud, et leiab, aga see kõik on spekuleerimine, sest kõikidel teistel sõitjatel on need samad võimalused,» vahendas ERRi spordiportaal Kruuda sõnu.

«Samas me peame ka meeles pidama, et Hyundais on ka väga palju varusõitjaid, kes kõik tahavad samuti seal autos istuda, kes hakkavad Tänakult neid testipäevi ära võtma,» lisas ta.

Autoralli MM-sarjas on tänavu sõidetud kolm etappi: Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko. Millal võistluskarussell jätkub, pole praegu teada. Järgmisena peaks kavas olema septembri lõppu planeeritud Türgi ralli, kuid seegi võib koroonaviiruse tõttu ära jääda.

Usutavasti on maailmameistri välja selgitamiseks vaja seitset rallit, kuid see pole FIA poolt veel reegliteraamatusse löödud. MM-sarja juhib Sebastien Ogier, Tänak kaotab talle 24 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles