Hollandi jalgpallilegend: võinuksin jõuda Ronaldo ja Messi tasemele, aga mulle meeldis juua veini

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Wesley Sneijder.
Wesley Sneijder. Foto: imago images / Pro Shots / Scanpix

134 korral Hollandi jalgpallikoondist esindanud Wesley Sneijder sõnas, et soovi korral jõudnuks ta samal kõrgele tasemele nagu Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi. See aga ei juhtunud, sest poolkaitsjale meeldis õhtuti veini juua. 

«Ma oleksin jõudnud Messi ja Ronaldo tasemele, kuid ma lihtsalt ei soovinud seda. Ma nautisin elu ning võtsin vahel klaasikese veini õhtusöögi kõrvale,» sõnas mullu suvel karjäärile joone alla tõmmanud 35-aastane hollandlane usutluses DiMarziole.

«Leo ja Cristiano on erinevad, sest nemad toovad ohverdusi. Aga see on okei, sest minu karjäär oli sellegipoolest imeline,» jätkas Sneijder. 

Hollandlase vutikarjääri parim aasta oli kahtlemata 2010, kui tal õnnestus Milano Interiga teha kuldne kolmik: võita Itaalia meistritiitel, karikavõistlused ning Meistrite liiga. Lisaks Interile jõudis ta karjääri jooksul pallida veel Amsterdami Ajaxis, Madridi Realis, Istanbuli Galatasarays, Nice'is ja Al-Gharafas.

Tema auhinnakapist võib veel leida Hollandi, Hispaania ja Türgi meistritiitleid. Tulpidemaa koondisega jõudis ta 2010. aastal ka MM-finaali, kus tuli aga tunnistada Hispaania paremust. Neli aastat hiljem sai ta MM-il oranje'dega pronksmedali. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles