Tagahoovivõistluses kolmandaks jäänud Uibo: tuli puusalt õppida ja kohaneda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maicel Uibo saab võistlusnälga kustutada juba pühapäeval.
 
Maicel Uibo saab võistlusnälga kustutada juba pühapäeval.  Foto: Tairo Lutter

Maailma paremate kümnevõistlejate Ultimate Garden Clashi võitis maailmarekordimees Kevin Mayer, kes edestas n-ö tagahoovivõistluses valitsevat maailmameistrit Niklas Kauli ja Doha-MMi hõbedameest Maicel Uibot.

Meestel tuli ennast mitmevõistlejatele kohaselt näidata mitmest küljest, sest luubi all olid nii jõu-, kiirus- kui ka vastupidavusala.

Alustati teivashüppest, kus sportlastel tuli kümne minuti jooksul võimalikult mitmel korral ületada nelja meetri kõrgusel asetsenud latti. Mayer sai sellega hakkama 17 korral, Uibole läks kirja 15 edukat üritust ning Kaulile 14. 

Seejärel astuti virtuaalvõistlustulle kuulitõukes: eesmärgiks tõugata 7,26kilogrammist raudmuna kümne minuti jooksul võimalikult mitu korda üle 12 meetri tähise. Sealgi sai alavõidu Mayer (28), Kaul sai kirja 22 katset, Uibo aga 20. 

Viimaseks võistlusalaks oli joonejooks, kus kaks koonust asetati teineteisest 20 meetri kaugusele. Seejärel tuli viie minuti jooksul kirja saada enim tiire. Seal sai lõpuks alavõidu üle rõõmustada Kaul, kes sai kirja 27 täistiiru, Mayerile ja Uibole läks kirja 26 tiiru. 

Kolme ala kokkuvõttes sai seega Ultimate Garden Clashi võidu üle rõõmustada aga Mayer, kes kogus 71 punkti. Teiseks tuli Kaul (63 punkti) ja kolmandaks Uibo (61). 

Tagahoovimatšis kolmandaks platseerunud jäänud Uibo sõnas pärast võistlust telefoniintervjuus ERRile, et tegemist oli toreda treeningvõistlusega. «Ma ei olnud enne ühtegi ala sellises formaadis teinud, ehk tuli hoobilt ja puusalt õppida ja kohaneda. Adrenaliini päris üles ei tulnud, ei olnud ühte maksimaalset sooritust,» iseloomustas Ameerika Ühendriikidest Clermontist ligemale 30-kraadises kuumuses võistelnud Uibo pühapäevast pingutust.

«Väike võistlusmoment ikka tekkis, teades, et kaks meest kuskil mujal maailmas samal ajal pingutavad ja üritavad maksimaalse arvu sooritusi teha,» jätkas Ubio ning lisas, et järgmist võistlust tal silmapiiril veel pole.

«Keha on valmis võistlema, kui on vaja ja kui on võistlusi. Praegu mul midagi kalendris kirjas ei ole, aga võtame üks päev korraga,» lõpetas Uibo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles