Kõrgushüppe Euroopa meister teenis nelja-aastase võistluskeelu

Postimees Sport
Copy
Aleksandr Šustov
Aleksandr Šustov Foto: MATT DUNHAM/AP

2010. aastal kõrgushüppes Euroopa meistriks tulnud venelane Aleksandr Šustov teenis dopingureeglite rikkumise eest nelja-aastase võistluskeelu.

Venemaa kergejõustikuliit teatas, et Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus (CAS) on 5. juunil mõistnud Šustovi süüdi antidopingureeglite rikkumises ja karistanud teda nelja-aastase võistluskeeluga. Ka tühistas kohus kõik venelase 2013. aasta juulist kuni 2017. aasta juulini tehtud tulemused.

«Ma ei nõustu CASi otsusega. Minu advokaadid ütlesid, et nad kavatsevad selle edasi kaevata. Praegu tegi otsuse ainult üks CASi arbiiter, vaatame, mis edasi saab,» kommenteeris venelane.

Šustovi sõnul tahetakse ta süüdi mõista kaudsete tõendite põhjal. «Kohtutoimiku järgi on kõik minu dopinguproovid olnud puhtad. Nad väidavad, et osalesin mingis dopinguprogrammis. Kõik süüdistused on kaudsed, kuid praeguses situatsioonis on neile kasulik uskuda, et ma olen nende asjadega seotud.»

Šustovi karjääri säravaimaks tulemuseks on Euroopa meistrivõistluste kuld 2010. aastast. 2011. aasta sise-EMil tuli venelane hõbedale. Need tiitlid jääksid venelasele alles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles