Saaremaal käinud Itaalia klubi mängija: sain alles hiljem teada, et põdesin koroonaviirust

Postimees Sport
Copy
Saaremaa - Milano Powervolley.
Saaremaa - Milano Powervolley. Foto: Tairo Lutter

Märtsi alguses külastas Itaalia tippklubi Milano Powervolley kaheks eurosarja matšiks Saaremaa võrkpalliklubi. Veidi pärast seda lahvatas samas paigas suur koroonaviiruse puhang.

Pärast kodumaale jõudmist teatas Itaalia võistkond, et mõned nende mängijad haigestusid, ent koroonaviirust neil ei tuvastatud. Sellele seisukohale on kindlaks jäädud ka edaspidi, kuid Milano klubi info ei kõla eriti vettpidavalt.

«Tol hetkel ei uurinud meid keegi, aga jäime karantiini. Hilisematest testidest selgus, et mu organismis olid antikehad. See tähendab, et põdesid koroonaviirust,» ütles Eestis käinud serblasest nurgaründaja Nemanja Petric kodumaa meediale. 

«Tundsin end veebruari lõpus ja märtsi alguses kehvasti. Arstid usuvad, et olin tõenäoliselt nakatunud. Paljud põdesid tol ajal enda teadmata Covid-19. Nüüd on minuga kõik korras, olen terve, koroonatest oli negatiivne.»

Koroonaviiruse levik polnud märtsis Euroopas veel väga laialt levinud, kuid Itaalia oli ohupiirkond juba toona. Nõnda toodigi mõlemad eurosarja matšid Saaremaale. Esimese matši võitis Milano 3. märtsil 3:0, teise päev hiljem 3:1. 

Muide, Eestisse jõudes kinnitas Milano klubi, et kõik võistkonna liikmed on täiesti terved.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles