Miks naasis Vassiljev Euroopa tippliigast Eestisse?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rainer Vassiljev.
Rainer Vassiljev. Foto: Sander Ilvest

Viimasel kahel aastal Euroopa tippu kuuluvas Poola võrkpalliliigas Lubini Cuprumis abitreeneri rolli täitnud Rainer Vassiljev hakkab taas juhendama Tallinna Selverit. Miks astus andekas treener justkui mitu sammu tagasi?

Juulis 37. sünnipäeva tähistav Vassiljev teenis esimese välislepingu 2017. aastal, mil ta palgati Šveitsi klubi Schönenwerdi etteotsa. Enne seda oli rakverelane tüürinud Selveri kahel järjestikusel hooajal Eesti meistriks. Pärast pooltteist aastat Cuprumis abimehena töötamist mõistis ta, et hing ihkab tagasi otsustaja rolli. 

«Jaanuaris olin enda peas välja mõelnud, et tahan taas peatreenerina töötada,» ütles Vassiljev Postimehele. «Ütlesin seda ka Cuprumi peatreenerile, ta sai minust aru. Veetsin seal olid väga kasulikud aastad. Asja sees olla oli väga kihvt.»

Juhendaja tunnistab, et kuigi viimased hooajad möödusid piiri taga, oli ta algusest peale valmis kodumaale naasma. Märtsis alanud koroonakriis olukorda lihtsamaks ei teinud. «Päris igale poole ei taha minna ka,» märkis Vassiljev.

«Siis pakkuski Selver varianti. Tundub põnev projekt, just mängijaid vaadates. Nendega on huvitav koostööd teha. Kõik need asjad kokku pannes tegingi sellise otsuse.»

Peatreenerina seni kolm Eesti meistritiitlit võitnud pealik tõdeb, et Poolaga kannatavad võrdlust vähesed liigad: «Liiga mõttes ongi sammu edasi leida väga keeruline. Aga on suur vahe, kas olla pea- või abitreener.»

Vassiljev kinnitab, et välismaal veedetud aastad tulid talle kõvasti kasuks. Tõusnud on enesekindlus, lisaks nägi ta tippliiga köögipoolt, erinevaid treenereid ja nende stiile, millest saab nii mõndagi kõrva taha panna. 

«Ma pole kindlasti samasugune treener nagu kolm aastat tagasi Selveris lõpetades,» kinnitas Vassiljev, kelle sõnutsi mõjutas koroonakriis ka Tallinna parima klubi majanduslikku seisu, ent täpsemalt ta kommenteerima ei soostu. 

Viimasel ajal on Vassiljev rakkes olnud Eesti võrkpallinaiskonna juures, ühistreeningutega alustati eelmisel nädalal. Rahvusesinduses täidab ta täna Eestisse saabunud itaallasest peatreeneri Lorenzo Micelli abilise rolli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles