Suure matši ootuses: raskekaallaste profipoks saab 20 aasta järel ainsa tõelise maailmameistri

Postimees Sport
Copy
Anthony Joshua meistrivöödega.
Anthony Joshua meistrivöödega. Foto: Nick Potts/PA

Briti poksijad Tyson Fury ja Anthony Joshua on enda esindajate vahendusel sõlminud suusõnalise kokkuleppe kaheks omavaheliseks kohtumiseks. 

Kuna Joshuale kuuluvad WBA, WBO ja IBFi tiitlid ning Fury hoiab enda käes WBC vööd, võib üks kahest saada kohtumise järel kõigi nelja meistrivöö omanikuks. Viimati hoidis raskekaallastest kõiki nelja tiitlit enda käes Lennox Lewis 20 aasta eest.

Anthony Joshua esindaja Eddie Hearn kinnitas, et osapooled on jõudnud kokkuleppele ka rahaliste tingimuste osas. «Oleme läbirääkimistega heas seisus. Võib öelda, et mõlemad mehed on andnud enda kinnituse kahes matšis osalemiseks. Esimene kohtumine võib aset leida 2021. aasta suvel,» teatas Hearn.

Võistluspaika pole veel välja valitud, samuti pole pandud allkirju ka paberile. Ometi on Joshua mänedžer matši toimumises kindel. «Sellest tuleb Suurbritannia ajaloo suurim poksimatš. Sellest suuremaks ei saa minna, vähemalt meie meie põlvkonna ajal,» lisas Hearn.

Joshua sai kolme meistrivöö omanikuks mullu detsembris, kui võttis tiitlid tagasi USA poksijalt Andy Ruiz juuniorilt, kellelt ta sama aasta suvel oli saanud šokk-kaotuse. Tyson Fury teenis enda WBC vöö tänavu veebruaris, kui nokauteeris seni alistamatuna püsinud ameeriklase Deontay Wilderi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles