WRC promootor: Lõuna-Eesti ralli võib jõuda tänavu MM-sarja

Carl-Robert Puhm
Copy
Jyvasküla, Soome 03.08.2019
Neste Rally kolmas päev.
Pildil Ott Tänak
Jyvasküla, Soome 03.08.2019 Neste Rally kolmas päev. Pildil Ott Tänak Foto: Sander Ilvest

WRC promotsioonifirma juht Oliver Ciesla teatas täna, et augusti alguses Lõuna-Eesti teedel peetav Dirtfishi ralli võib saada MM-etapiks.

Mitmed autoralli MM-sarja kalendris olevad võistlused on tänaseks tühistatud ning seetõttu otsib WRC promootor uusi võimalusi etappide mujal pidamiseks.

«Vaatame kõikidele variantidele otsa. Hindame, mis nädalavahetusel oleks võimalik etappe pidada ja kui kaua läheks aega võistluste ühest kohast teise kolimisega. Logistika on suur väljakutse,» ütles Ciesla SVT Spordile. «Meie jaoks on ka turvalisus väga tähtis ja seab meile uute toimumispaikade osas piiranguid.

Ciesla sõnul on kaaluvad nad mitmeid variante. «Meie vaateväljas on mitmeid Euroopa võistluspaiku, kes pole praegu rallikalendris, kuid on etappe varem korraldanud. On ka kohti, kes on olnud kandidaatrallid ning kel on WRC promotsiooniralli kogemus,» ütles Ciesla SVTle.

Selle lausega viitas ta ilmselgelt Eestile, millest sai aru ka Rootsi rahvusringhäälingu ajakirjanik, kes palus mõtet täpsustada.

«Eesti on kindlasti meie nimekirjas. Nad on teinud eelmistel aastatel head tööd ja meeskonnad on olnud väga rahul. Eestlastel on olnud mitmeid aastaid korraldamiskogemust ning neil on üks parim fännikultuur, mida Euroopas võib kohata. On üsna selge, et kui nad täidavad ära meie nõuded, on väga võimalik neid näha MM-sarjas juba sel aastal,» ütles Ciesla.

Autoralli MM-sarjas on sel aastal sõidetud vaid kolm etappi. Praegu on jäänud esialgsetele kuupäevadele veel vaid Jaapani, Türgi ja Saksamaa rallid. Edasilükatud Sardiinia ralli toimub tõenäoliselt sügisel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles