Hyundai boss: töötame 2021. aasta päästmise nimel, tiimidele antakse raha ainult võitmiseks

Toimetas Ville Arike
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Rallimees Ott Tänaku tööandja Hyundai Motorspordi tiimipealik Andrea Adamo on otsekohese ütlemisega mees. Ta teatas, et kui rallisport tahab ellu jääda, tuleb hakata uutmoodi mõtlema.

«Kui me ei tegutse kohe ja praegu, tabab meid probleem,» teatas Adamo portaalile TheMotorsportArchive.com. 

«Töötame koos kolleegidega 2021. aasta hooaja päästmise nimel. 2020. aasta on ohus, kuid arvan, et 2021. on veelgi ohtlikumas olukorras, sest ma ei näe, kuidas suudaksime hoida tänavust eelarvet.»

Toyota töötab hoolikalt Yarise ja M-Sport Ford Fiesta kallal. Adamo teab, et konkurentsis püsimiseks läheb vaja kõvasti raha. Samas on viimase 15 aasta jooksul käsil teine suur majanduskriis.

«Kui räägime 2021. aasta eelarvest ega ole valmis kulusid koomale tõmbama, võib juhtuda, et keegi pole enam võimeline ses sarjas osalema. Kui lähed juhatusse raha küsima, küsivad nad: kui palju sa vajad võitmiseks? Mitte kui palju vajad lõbusõiduks. Kui nad pole võimelised andma raha, millega saab võita, siis lihtsalt öeldakse, et ei anta üldse raha.

2022. aastal peaks saabuma hübriidautode ajastu, kuid Adamo hoiatas rahvusvahelise autoliidu FIA ja MM-sarja WRC bosse, et vastu tuleb võtta kriisile kohaseid otsuseid. Tegutseda tuleb praegu, mitte siis, kui on hilja. «Tegemist pole hetkelise haiguspuhangu, vaid suurema probleemiga,» märkis Hyundai boss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles