Kalev/Cramo efekt: Leedu tippklubi palkas Kairyse, kuid jahtis ka Štelmahersit

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Roberts Štelmahers.
Roberts Štelmahers. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpalli lipulaeva BC Kalev/Cramot on viimasel kahel ja poolel hooajal juhendanud kaks välismaa treenerit. Nii leedulane Donaldas Kairys kui ka lätlane Roberts Štelmahers tegid siin endale tublisti nime.

Neist esimene tüüris Kalevi esimest korda VTB Ühisliiga play-off´i, misjärel kerkis pealiku palganumber hüppeliselt. Kairys maandus Euroliiga klubi Piraeus Olympiacose abitreeneri kohal, kust ta aga koos kaasmaalase Kestutis Kemzuraga poole hooaja pealt minema löödi. Uue töökoha leidis 43-aastane üsna kiirelt, asudes Saratovi Avtodori etteotsa. 

Lepingu järgi pidanuks Kairys samas klubis jätkama ka tuleval hooajal, kuid koroonapandeemia muutis olukorda. Talle pani silma peale Leedu tippklubi Vilniuse Rytas. Mõned päeva tagasi sõlmitigi kolme aasta pikkune leping. 

Huvitav on aga fakt, et Rytas oli vägagi huvitatud ka Štelmahersist. Ta tunnistas ka ise kodumaa meediale, et haaraks võimalusest kinni. Varasemalt ütles 45-aastane treener, et tema tulevik Kalevis on suure küsimärgi all. 

Lõppenud hooajal näitas meie lõunanaaber kõrget taset, hoides tiimi Ühisliigas stabiilselt play-off´i konkurentsis. Kalevi juhid tunnistasid aasta jooksul korduvalt, et võistkonna eelarve on varasemast väiksem, seda tõestas ka koosseis, millega peatreener maksimumilähedasi tulemusi vormis.

Kindel on see, et Štelmahers jätkab tööd Läti meeste koondisega. Juuli lõpus tullakse Eestisse kontrollturniirile. Tiimi pealik ei osanud veel öelda, milline koosseis nendeks mängudeks kokku saadakse, sest kogu maailmas valitseb veel päris suur segadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles