Euroopa korvpalli üks edukamaid klubisid esitas ametliku avalduse Euroliigast lahkumiseks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Panathinaikosel on Euroopa korvpalli ühed vägevamad fännid.
Panathinaikosel on Euroopa korvpalli ühed vägevamad fännid. Foto: Panathinaikos BC/Facebook

Kuuel korral Euroopa tugevaima sarja Euroliiga võitnud Ateena Panathinaikos soovib võistlusest välja astuda. 

Kreeka suurklubi on üks neist, kes omab litsentsi, mille alusel pole võimalik neil Euroliigast välja langeda. Võistkonna juhtkond esitas nüüd aga avalduse: see leping soovitakse lõpetada ning sarjast välja astuda. 

«Nagu teate, siis Panathinaikos on viimasel paaril kuul avaldanud soovi «litsenseeritud klubi leping» lõpetada. Te vastasite, et koroonakriisi ajal raskendaks see otsus läbirääkimisi sponsoritega. Seega tulime teile vastu ja ootasime. Nüüd see aga möödas,» seisab Euroliiga juhile Jordi Bertomeule saadetud kirjas.

«Oleme endiselt veendunud, et Euroliigas osalemine ei tule meie klubile kasuks. Seega taotleme ametlikult lepingu lõpetamist. Loodame, et saate seda teha võimalikult kiiresti.»

Paar päeva tagasi saabus teade, et Panathinaikose senine omanik Dimitrios Giannakopoulos paneb klubi 25 miljoni euroga müüki. Ta lubas võistkonna tegemistes enam mitte kaasa lüüa, kuid ärgitas uusi juhte Euroliigast välja astuma. 

«Ma ei öelnud, et lahkume Euroliigast. Arutelud alles käivad. Aga loodan, et otsustame FIBA Meistrite liiga kasuks,» ütles Giannakopoulos. «Euroliiga on endale saanud viimaks väärilise vastase. Meistrite liiga on organisatsioon, mis suudab Euroliigale kriipsu peale tõmmata. Kaks aastat tagasi nad selleks valmis polnud, kuid nüüd küll.»

Ta lisas: «Euroliiga on nagu must kast. Ükski võistkond ei tea, kus tulu tuleb ja kuhu see läheb. Liiga on langenud null-punkti. Usun, et nii mõnigi klubi võib lähiajal Euroliigast välja astuda. Juba lähiajal võib Meistrite liigast saada Euroopa võimsaim sari.»

Panathinaikos on kuue tiitliga Euroliiga ajaloo üks edukamaid võistkondi. Nendega võrdselt võite on Tel Avivi Maccabil, enamat on suutnud vaid Moskva CSKA (8) ja Madridi Real (10). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles