Martin Plaser toetab kaitseväe spordirühma kaotamist: mingid muidusööjad istuvad maksumaksjate palgal ja teevad lihtsalt trenni (3)

Postimees Sport
Copy
Martin Plaser ja Maarja Plaser Faenzas.
Martin Plaser ja Maarja Plaser Faenzas. Foto: Eesti maadlusliit

Liikvele läinud jutud Eesti kaitseväe spordirühma kaotamisest tekitas küll paljudes pahameelt, ent leidub ka neid, kes otsust toetavad. 

Väidetavalt seni kaitseväe palgal olnud tippsportlased enam septembrist toetust ei saa. Maadlusaktivist ja treener Martin Plaser on kahe käega selle poolt. 

Avaldame tema sotsiaalmeedia postituse täismahus:

Head uudised! Lõpuks ometi võrdsuse suunas!

Lõpuks ometi ka spordi edendamisest hea uudis: Kaitsevägi väidetavalt lõpetab spordirühma. Oli tõepoolest aeg!

Mind ajas ka omal ajal närvi, et mingid muidusööjad istuvad maksumaksjate palgal ja teevad lihtsalt trenni!? Pole vaja käia õppustel, rivistustel, lahingus, valves...

Sõja mängimine olukorras, kus maailmarahu kallutab keemia-või bioloogialabor, on täiesti mõttetu. Siinkohal ei peaks piirduma spordirühmaga. Meie peakohal lendavad NATO õhuturvajad, polügoonidel Nato sõdurid, vaikselt vähendame oma kooseisu ja saame ikka hakkama. Paintball, airsoft, laserrelvad- täiesti piisav laskemoon lumehelveste laskmiseks.

Spordirühm on apriori kodanike inimväärikusel tallamine. Maksud võiks minna sinna, kus silmaga ei paista ja rõõmu pole - pimedamatesse kohtadesse. Sportlaste medalid pole olulised. No tegelt enamus spordirühmlasi polegi medaleid saanud.

Ei peaks mõne üksiku egomaniaki eralõbu rahastama läbi NATO vihmavarju aukude. Las need rahapiisad langevad näiteks alapakkumisega saadud lagunevate saabaste või kummiülikondade lappimiseks. Kaitseväe rahapoliitika on olnud kogu iseseisvusaja heas usus ja võrdsusele suunatud. Teoorias. Sõdur saab sõduri jao ja kindral oma (väe)osa.

Eesti Kaitseväe meister (2005) lahingrelvadest laskmises

Plaseri kommentaar Postimehele:

Miks ma kirjutasin nii jaburalt ja kogu senise tegevuse ja olemuse vastaselt?

Natuke on jutul tõsi taga ja Postimees võttis loo minu loal. Mulle meeldib, et küsiti. Tegelikult toetan Kaitseväe ideed säästa raha. Aga nagu paljudel kordadel varem, säästetakse sellise koha pealt, mis tekitab kahju.

Sarkasmi ja irooniat seekord välja ei loetud, kuid lisan juurde, et ka lihtsama kirja ja sõnaga  mõista: Kaitseväe Spordirühma kaotamine on kellegi jaoks super idee, mõne jaoks halvimatest parim ja kellegi jaoks halb. Minu jaoks on see nii jabur, et hakka või naerma, kui just nutma ei ajaks. Hinge ajas küll täis... spordihinge!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles