US Open võib tänavu ära jääda

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Rafael Nadal eelmise aasta US Openil.
Rafael Nadal eelmise aasta US Openil. Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic/imago images / PanoramiC

Tänavustest suure slämmi turniiridest on Wimbledon juba ära jäänud ja nüüd ähvardab sama saatust ka New Yorgis peetavat US Openit.

Paljud mängijad ja sponsorid on mures, kas augusti lõpus on juba turvaline liikuda koroonaviirusest tugevalt mõjutatud New Yorki. The Guardian kirjutab, et see nädal on turniiri korraldajad, USA tenniseliidu esindajad, ATP ja WTA esindajad, erinevad mängijad ja treenerid pidanud mitmeid videokõnesid, kus on arutatud turniiri tuleviku üle.

Mitmete tippmängijate jaoks on koroonaviiruse pandeemia ajal turvalisus tähtsam kui karjäär. Nende hulka kuuluvad näiteks Novak Djokovic, Rafael Nadal, Simona Halep ja Nick Kyrgios. Samas rahapuuduses vaevlev USA tenniseliit proovib teha kõik, et US Open ikkagi toimuks.

Turniiri korraldajad on plaaninud mängijad ja muud turniiriga seotud inimesed paigutada lennujaamade hotellidesse. Sama plaani alusel peaksid mängijad hakkama saama ka väiksema kaaskonnaga.

Hispaania ajaleht Marca kirjutas, et maailma 100 parimat mängijat koosnevas Whatsappi vestluses ei olda elevil mõttest «minna New Yorki ja olla kuu aega luku taga».

Turniiri korraldajad peaksid otsuse selle toimumise kohta võtma vastu esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles