Jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon karistas Narva Transi ja kohtunikku

Postimees Sport
Copy
Nikolai Burdakov.
Nikolai Burdakov. Foto: Matti Kämärä

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) distsiplinaarkomisjon arutas 3. juunil Narvas Premium liiga mängul aset leidnud vahejuhtumit.

Mängu vaheaja alguses väljendas JK Narva Transi president Nikolai Burdakov rahulolematust kohtunike tegevusega, olles emotsionaalne ja nimetades kohtunik Sten Klaasenit ebaausaks, südametuks ja südametunnistuseta inimeseks. Seejärel arutasid kohtunikud peamikrofonide kaudu, kas näidata Nikolai Burdakovile kollast kaarti (see oleks olnud Transi presidendile teine kollane kaart selles mängus), kuid otsustasid seda mitte teha.

Neljanda kohtuniku ülesandeid täitnud Klaasen ütles kaaskohtunikele peamikrofoni kaudu olukorda iseloomustades: «Sellise inimesega ei saa rääkida, on ikka haige inimene küll.» Klaaseni öeldut kuulis lähedal viibinud Narva Transi esindaja Konstantin Burdakov, kes ägestus, muuhulgas nimetas kohtunikke klounideks ning oli ka kerge füüsiline kontakt. Nikolai Burdakov oli samuti taas väga emotsionaalne ja väljendas karjudes rahulolematust kohtunikega.

Tekkinud olukorras näitas väljakukohtunik nii Nikolai kui ka Konstantin Burdakovile punast kaarti.

Jalgpalliliit alustas distsiplinaarmenetlust Nikolai Burdakovi, Konstantin Burdakovi ja Sten Klaaseni suhtes ning küsis seletuskirjad Narva Transilt, kohtunikelt ja mängu korraldusjuhilt.

Distsiplinaarkomisjon otsustas karistada JK Narva Transi 200 euro suuruse rahatrahviga ning kohtunik Sten Klaasenit hoiatusega ja anda temaga seoses edasine otsustamine üle EJLi kohtunike komisjonile, mis tegeleb kohtunike määramisega. Nikolai Burdakov ja Konstantin Burdakov pidid vastavalt punasele kaardile automaatselt järgmise mängu vahele jätma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles