Maailma endine esinumber kaalub areenile naasmist: tahan endale uue võimaluse anda

Henry Lääne
Copy
Jelena Jankovic.
Jelena Jankovic. Foto: AP

Naiste tennise maailma edetabeli kunagine esinumber Jelena Jankovic kaalub profikarusselli naasmist. 35-aastase serblanna viimane ametlik tennisekohtumine pärineb 2017. aasta sügisest.

Kuigi Jankovic pole ammu ühelgi turniiril osalenud, pole ta karjääri ametlikult lõppenuks kuulutanud. «Ma lihtsalt ei tea, kas ja millal naasen,» ütles ta eile õhtul Serbia telekanalile Sport Klub.

Käesoleva nädala reedest pühapäevani osaleb Jankovic Belgradis mängitaval näidisturniiril Adria Tour, kus lähevad teiste hulgas väljakule ka meeste maailma tipud Novak Djokovic, Dominic Thiem ja Alexander Zverev.

Jankovic märkis, et koroonaviiruse tõttu jääb tema tipptennisesse naasmine veel õhku rippuma. «Ootan veidi ja vaatan, kuidas kõik sujub. Samas tahan endale anda uue võimaluse mängida,» lisas naine. 2008. aastal USA lahtistel finaali jõudnud Jankovic nautis enda sõnul eile Belgradi publiku ees mängimist väga.

Tema karjäär jäi toppama tõsise seljavigastuse tõttu. «Käisin arsti juurest arsti juurde. Trauma polnud minu jaoks lihtne, kannatasin väga palju. Lõpuks leidsin hea tohtri, kes mind aitas. Olen nüüd õnnelik.» Jankovic lisas, et karjääris saavutatu ei maksaks talle midagi, kui ta keeranuks oma tervise täiesti untsu.

Sportlastee jooksul veidi alla 19,1 miljoni USA dollari auhinnaraha teeninud Jankovic ei võitnud individuaalselt ühtegi Suure slämmi turniiri. Küll oli ta segapaarismängus parim 2007. aastal Wimbledonis.

Jankovic on põnevaid lahinguid pidanud ka Kaia Kanepiga, kellega ta on kohtunud seitse korda. Eestlanna on peal 4:3, Anett Kontaveidiga pole serblanna mänginud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles