Haalandi viimase minuti värav tõi Dortmundile magusa võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dortmundi tähed Erling Haaland paremal ja Jadon Sancho vasakul.
Dortmundi tähed Erling Haaland paremal ja Jadon Sancho vasakul. Foto: Bernd Thissen/AP

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas kohtusid omavahel Düsseldorf ja neile külla sõitnud Dortmundi Borussia. Kodumeeskond oli lähedal suurüllatusele, kuid nooruke Erling Haaland päästis Dortmundile kolm võidupunkti.

Kohtumine polnud jõudnud alatagi, kui juba olid paljud välismaa jalgpallieksperdid üllatunud, kuna Dortmundi peatreener Lucien Favre otsustas pingile jätta suurepärases hoos oleva Erling Haalandi.

Mäng oli äärmiselt võitluslik, kuid kindlaid võimalusi väga palju ei tekkinud. Esimesel poolajal nähti ainult kahte pealelööki, mis mõlemad läksid Düsseldorfi värava suunas. 

Hoopis põnevamaks ja lahtisemaks läks mäng teisel poolajal, mil mõlemil võistkonnal oli kasutada mitmed võimalused. 65. minutil jõudiski Dortmund sihile, kuid kohtunik nägi pärast VARiga suhtlemist käega mängu ja nõnda jätkus mäng seisul 0:0.

Dortmund jõudis viimaks viiendal lisaminutil sihile, kui Haaland täpsele tsenderdusele pea vastu pani ja kindlalt palli taha nurka toimetas. 

Dortmundile oli hädavajalik täna kolm võidupunkti noppida, sest vastasel juhul oleks meistritiitli püüdmine sisuliselt võimatuks muutnud. Tabelis püsib endiselt liidrina Müncheni Bayern 70 punktiga 30 mängust. Dortmund on täpselt nende taga 66 punktiga 31 mängust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles