WRC-sarja uudiskirja lapsik aps kuulutas Soome rallikuulsuse surnuks

Postimees Sport
Copy
Mikko Hirvonen.
Mikko Hirvonen. Foto: Roni Rekomaa / AFP

Autoralli MM-sarja ametlik uudiskiri sisaldas kohutavat faktiviga, öeldes, et Mikko Hirvonen on surnud.

Uudiskirja lugejatel soovitati vaadata MM-sarja ajaloominuteid. ««WRC History: The Modern Era» uurib muudatusi, mis tulid pärast Mikko Hirvoneni surma ja kuidas kujundas tema õnnetus rallispordi modernset ajajärku,» sõnati tutvustuseks.

Video algas legendaarse B-rühma ajastu lõpuga, millele löödi hingekella teise soomlase Henri Toivoneni, mitte Hirvoneni, surma tõttu. Pahatihti taltsutamatud neljarattalised põrgulised kadusid 1987. aastaks MM-sarja areenilt, kuid nad on siiani paljude fännide lemmikautod.

Hiljem saadeti teele parandatud nimega uudiskiri.

Hirvonen on praegu 39-aastane ning jätkab rallimaailmas kihutamist, ehkki mitte enam MM-tasemel. 163 MM-etapiga kogus ta 15 võitu ja oli neli korda sarja üldkokkuvõttes teine. Soomlane ei suutnud kordagi edestada üheksakordset maailmameistrit Sebastien Loebi.

Meie põhjanaabri viimane MM-hooaeg pärineb 2014. aastast, kuid näiteks mullu osales ta EM-sarjas praegu RedGrey Teami (toona MM Motorsport, mille omanikeks on Markko Märtin ja Ott Tänak - toim.) nime kandva Eesti võistkonna poolt ettevalmistatud Ford Fiesta R5ga Küprose rallil, kus sai kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles