Mainekas ajaleht: koroonaviirus segab Schumacheri raviplaani (1)

Postimees Sport
Copy
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: GIAMPIERO SPOSITO/REUTERS

Nädala alguses kirjutas Itaalia meedia, et 2013. aastal suusaõnnetuses kukkunud ja raskeid pea- ja ajuvigastusi saanud Michael Schumacher läheb operatsioonile. Mainekas ajaleht The Guardian ütleb aga, et sakslase lõikus lükkub edasi.

Väljaanne võttis ühendust ka Schumacheri perekonnaga, kuid nagu tavaks saanud, ei soovinud nemad kommenteerida F1-sarja seitsmekordse tšempioni tervislikku seisundit.

The Guardiani väitel ei soovi perekond praegu operatsiooni teha, kuna koroonaviiruse leviku tõttu oleks see tavapärasest veelgi ohtlikum. 51-aastane spordilegend on seega jätkuvalt oma Šveitsi kodus, mis on laias laastus ümber ehitatud erakliinikuks.

Väidetava operatsiooni pidi tegema Prantsusmaa tunnustatud arst Philippe Menasche, kes ravis Schumacheri ka mullu. Arstiabi on sakslasel vaja igal juhul, kuna ta on viimased kuus aastat olnud voodihaige, mistõttu vaevavad teda tõsine lihaskärbumine ning luuhõrenemine.

Menasche on maailma üks paremaid raku siirdamise eksperte, vahetades kahjustada saanud rakud välja tervetega. Protseduuri peetakse turvaliseks, kuid praegu pole mingeid tõendeid, et see peaks ajutegevusele hästi mõjuma.

Seda toonitas ka neurokirurg Nicola Acciari, kelle sõnul on operatsiooni eesmärgiks taastada Schumacheri närvisüsteem.

Hürthist pärit Schumacher võitis F1-karjääri jooksul 306 GPst tervelt 91 ning krooniti maailmameistriks Benettoni (1994 ja 95) ning Ferrariga (2000-04). Praegu üritab vormelimaailma tippu ronida tema 21-aastane poeg Mick, kes on Ferrari noortesüsteemis ning keda peetakse andekaks roolikeerajaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles