Mustanahaline Soome korvpallur süüdistab Eesti koondislast rassismis (23)

Postimees Sport
Copy
Soome korvpallikoondislane Jamar Wilson.
Soome korvpallikoondislane Jamar Wilson. Foto: SYLVAIN THOMAS/AFP

Soome korvpallikoondise mustanahaline tagamees Jamar Wilson süüdistab Eesti korvpallikoondislast rassismis. «Olin väga ärritunud,» vahendas USAst pärit mehe sõnu Iltalehti.

Wilson ei täpsustanud, millal ja kus mäng toimus või kes oli too eestlane, keda ta rassismis süüdistab. Küll ütles ta, et oli vabaviskejoonel, kui kuulis eestlast oma meeskonnakaaslastega rääkimas. 36-aastane korvpallur tundis ära rassistliku sõna, kuna see kõlab eesti ja soome keeles peaaegu samamoodi.

«Mitte kunagi varem pole keegi korvpallimängul minu nahavärvi kohta midagi öelnud,» kostis Wilson. «Olukorra tegi hullemaks tõik, et vastane (peab silmas eestlast - toim) ei öelnud seda mulle näkku, vaid tegi seda selja taga.»

2015. aasta juunis Soome passi saanud Wilson ei teatanud vahejuhtumist ühelegi kohtunikule ega treenerile, kuna soovis keskenduda mängule. Küll on intsidendist teadlik Soome üks paremaid korvpallureid Sasu Salin, kes kuulis samuti eestlase öeldut.

«Sasu ütles kohe, et see pole normaalne,» rääkis Wilson. «Temagi oli šokeeritud ja üllatunud. Olen väga õnnelik, et Salin astus mu eest välja, aga see polnud minu jaoks üllatus, kuna Soome koondises on suurepärane sisekliima.»

Wilson on abielus endise Soome naistekoondislase Laura Sarioga. Muide, 2011. aastal oli karjääri jooksul palju klubisid vahetanud 185 cm pikkune tagamees VTB Ühisliiga parim korvikütt.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles