11 Eesti korvpallurit, kellest ühte süüdistab Soome mustanahaline koondislane rassismis (6)

Postimees Sport
Copy
Soome korvpallikoondise tagamees Jamar Wilson (palliga).
Soome korvpallikoondise tagamees Jamar Wilson (palliga). Foto: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Mustanahaline Soome korvpallikoondislane Jamar Wilson süüdistab Eesti koondislast rassismis. Tagamees ei soovinud küll eriti palju detaile avaldada, küll on aga selge, et intsident toimus 2018. aasta 25. juunil.

Nimelt on see ainus kord, kui 2015. aasta juuni alguses Soome kodakondsuse saanud Wilson on Eesti vastu mänginud. Meie põhjanaabrid olid peaaegu kaks aastat tagasi Helsingis paremad 95:76.

Wilsoni sõnul toimus rassistlik vahejuhtum, kui ta oli vabaviskejoonel ning eestlase öeldut kuulis ka Sasu Salin. Tolles juunikuises kohtumises oli Salin osaline, lisaks käis Wilson kaheksa korda vabaviskejoonel. Seega kõik klapib!

Muide, Eesti ja Soome koondised kohtusid neli päeva varem Tallinnas Saku suurhallis, kuid sellest mängust jäid eemale nii aastaid Hispaania tugevates klubides pallinud Salin kui ka Euroopa keskmisel tasemel head karjääri teinud Wilson.

Muidugi, keda Wilson süüdistab, pole endiselt teada. 2018. aasta 25. juuni kohtumises käisid Eesti eest väljakul Sander Raieste, Rain Veideman, Siim-Sander Vene, Rauno Nurger, Martin Dorbek, Rait-Riivo Laane, Kaspar Treier, Maik-Kalev Kotsar, Kristjan Kitsing, Martin Paasoja ja Kristian Kullamäe.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles