Norra superstaar kutsub tegudele: kui jätkame vanaviisi, sureb murdmaasuusatamine välja!

Henry Lääne
Copy
Norra murdmaasuusataja Johannes Hösflot Kläbo.
Norra murdmaasuusataja Johannes Hösflot Kläbo. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Murdmaasuusatamise superstaari Johannes Hösflöt Kläbo hinnangul on tema armastatud ala raskes seisus. «Kõige halvem on see, et kõik on praeguse olukorraga rahul,» kurtis ta Iltalehtile.

Norralase sõnul pole murdmaasuusatamises enam mõistlik traditsioone jälgida ning üha konkurentsitihedamas spordimaailmas peavad Rahvusvaheline suusaliit FIS ja teised otsustajad kokku panema pikaajalise plaani, mis avaks suusatamisele uusi uksi.

«Kui jätkame mitu aastat samamoodi, sureb murdmaasuusatamine välja,» usub 23-aastane Kläbo. Tema sõnul on hea, kui suusatamine saaks end näidata uuel viisil suurele vaatajaskonnale.

Murdmaasuustamise kehvast tervisest on viimasel ajal palju räägitud. Näiteks on Norras avaldatud arvamust, et populaarsuse kasvu üheks keskseks riigiks on Saksamaa, mis pole murdmaasuusatamises möödunud aastatel kuigi edukas olnud.

Samas on sealne teleturg Euroopa üks suuremaid, kuid mida kauem on nende sportlased laias laastus edutud, seda pirakam on tõenäosus, et telelepinguid ei pikendata või makstakse nende eest oluliselt vähem raha.

Trondheimist pärit Kläbo on nii kolmekordne maailmameister kui ka olümpiavõitja, lisaks on ta kaks korda kroonitud MK-sarja üldvõitjaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles