F1-tiimi pealik meenutas, kuidas Schumacher lõi omast taskust letti kaks miljonit naela

Henry Lääne
Copy
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: AI Project/Action Images

Endine F1-tiimi pealik Eddie Jordan meenutas, kuidas seitsmekordne vormel 1 meister Michael Schumacher käis letti kaks miljonit naela, et lõpetada sakslase venna Ralfi leping Jordaniga.

Kõik sai alguse 1998. aasta Belgia GP-l, kus Ralf Schumacheril ei lubatud mööduda tiimikaaslasest Damon Hillist, kuigi sakslane tundis, et on selgelt kiirem. Hiljem oli sama meelt ka Michael Schumacher. Vihmase võidusõidu suutis inglane Ralfi ees võita, pärast mida tõusid pinged haripunkti.

Toona kahekordne tšempion Michael soovis, et tema vend Ralf saaks Jordani tiimist lahkuda. Kuna sakslast sidus aga leping, tuli iirlasele raha maksta. «Michael maksis mulle kaks miljonit naela, et Ralfi leping ribadeks tõmmata. Tegin seda rõõmuga,» ütles Jordan videointervjuus F1-ajakirjanikule Peter Windsorile.

Lõppude lõpuks olid kõik osapooled lahkumineku üle õnnelikud. Jordan sai rammusa rahasüsti ning Schumacher liitus Williamsiga, kellega ta võitis kõik oma kuus F1-etappi.

Muide, 1999. aastaks palkas Jordan Hilli kõrvale sakslase Heinz-Harald Frentzeni, kes tegi karjääri parima hooaja, võites kaks GPd ja lõpetades hooaja üldarvestuses kolmandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles