Toyota ei maga: kõik sõitjad saadetakse kolmepäevasele testile

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala tunamullusel Soome rallil.
Jari-Matti Latvala tunamullusel Soome rallil. Foto: LAVadinho/imago images / PanoramiC / Scanpix

Toyota WRC meeskond andis teada, et teeb tuleval nädalal Soomes kolmepäevase testi ning kohale minnakse kogu tiimiga.

Põhjanaabrite juures hakkavad testikilomeetreid koguma nii WRC sarja üldliider Sebastien Ogier, teisel kohal paiknev Elfyn Evans kui ka noor soomlane Kalle Rovanperä.

Meeskonna sõnul keskendutakse testidel praeguse Yaris WRC arendamisele, katsetades uusi arendusi, mida saaks hooaja edasises faasis kasutada.

Meeskonnapealiku Tommi Mäkineni sõnul on oluline ka sõitjatele autotunnetust pakkuda. «Tahan kõiki sõitjaid jälle näha. Vahepeal on möödunud palju aega ja plaanime ka taas testida. Tahame tuua kõik sõitjad kokku ja tuletada neile meelde, milline rallisõit välja näeb,» sõnas soomlane Dirtfishile. «Oleme vahepeal välja töötanud mõned uued jupid, mida saame nüüd katsetada,» lisas Mäiknen.

Laupäeval tuli uudis, et Toyota on otsustanud lõpetada uue Yarise arendamise ning keskendub ülejärgmise hooaja hübriidmudelile. Soomlane jäi otsust kommenteerides napisõnaliseks, kuid vihjas Covid-19le. «Suudame me üldse seda koroonaviirusest põhjustatud olukorda uskuda? Kuidas on see võimalik, et see on teinud kõigile ja kõigele nii palju kahju? See on uskumatu, aga peame sellel väga kummalisel ajal edasi liikuma,» sõnas Mäkinen.

Ralliportaali Dirtfishi andmetel saaks Toyota tegelikult uute FIA reeglite järgi testida ka Soomes neli päeva, kuid meeskond on otsustanud piirduda kolme testipäevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles