Latvala unistab rallimeeskonna juhtimisest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jari-Matti Latvala tunamullusel Soome rallil.
Jari-Matti Latvala tunamullusel Soome rallil. Foto: LAVadinho/imago images / PanoramiC / Scanpix

Jari-Matti Latvala on läbi aegade kogenuim WRC-sarja sõitja, kes soovib ennast veel rallimaailmas tõestada. Tänavu pole tal kohta küll üheski võistkonnas, kuid töö järgmiseks aastaks selle nimel käib. 

Latvalal oli tänavu plaanis osaleda oma kulu ja kirjadega mitmel MM-etapil, kuid koroonaviirus lõi selle täiesti pea peale. Sel aastal jõudis soomlane osaleda ainult Rootsi rallil, mis tal tehniliste probleemide tõttu pooleli jäi.

209 MM rallil osalenud Latvala soovib küll veel karjääri jätkata, kuid mehel on peas ka unistus juhtimaks ühel päeval rallimeeskonda. «Praegu veel sooviks sõita, kuid kõik ei sõltu ainult minust. Kui reaalselt karjäär on lõppenud, siis kindlasti kaalun võimalust juhtida rallimeeskonda. See oleks kindlasti väga huvitav kogemus,» sõnas Latvala.

Koroonapausi ajal pole kogenud sõitja jalgu seinale visanud ja teeb tööd oma auto töökojas. Tuuri lähedal asuvas ettevõttes ehitab ta vanu rallimasinaid ja valmistab ka varuosi nendele. «Mõtlesin, et pärast ralli karjääri soovin ehitada vanu ralliautosid, kuid praegune olukord soodustab seda juba praegu,» sõnas Latvala, kes ei teagi, kas üldse saab enam ralliradadele naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles