Tammerti ja Kanteri endine rivaal loodab 45-aastaselt poodiumi kõrgeimale astmele kerkida

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Robert Harting ja Franz Kruger (paremal) 2009. aastal Tallinnas ERGO kettaheite maailmamängudel.
Robert Harting ja Franz Kruger (paremal) 2009. aastal Tallinnas ERGO kettaheite maailmamängudel. Foto: Mihkel Maripuu

Sydney olümpial kettaheites pronksmedali kaela saanud Frantz Kruger on 45 eluaastale vaatamata jätkuvalt heas heitevormis ning seda loodab ta suvel realiseerida Soome meistrivõistlustel.  

Lõuna-Aafrika Vabariigis sündinud, kuid 2007. aastast Soomet esindav Kruger pühkis nädalavahetuse koroonatolmu maha Keuruu suvemängudel, kus sai kolmanda koha.  

«Olen jätkuvalt heas vormis. Mõistagi pole ma tänavu veel palju heitnud ja tehnika kallal saab veel kõvasti tööd teha. Eelminegi hooaeg jäi mul täielikult vahele, kuna käisin Achilleusega operatsioonil,» sõnas vägilane Ilta-Sanomatile. 

Esialgu oli Kruger tänavu sihikule võtnud Pariisi EM-normi 63.50, kuid koroonaviiruse tõttu lükati Vana Maailma tšempionaat edasi. «Nüüd on minu eesmärgiks Kaleva Mängud ära võita, sest oleksin siis vanim kettaheitetšempion. Olen juba 45-aastane, seega keegi ei oota minust niikuinii midagi. Loodan teisi üllatada,» sõnas Kruger muheledes. 

Praegu kuulub kettaheite vanuserekord Pertti Hynni nimele, kes oli 2004. aasta poodiumi kõrgeimale astmele tõustes 44-aastane. Toonane võidutulemus oli 60.24. 

Kruger, kelle isiklik rekord on 70.32 (siiani kehtiv Aafrika rekord), tõmbas sportlaskarjäärile esiti joone alla 2010. aastal, kuid naasis 2016. aastal taas võistlusringi. Aastatel 2017 (võidutulemus 57.35) ja 2018 (57.12) õnnestus tal kettaheites ka Soome meistriks tulla. Tunamullu Kruger ei osalenud ning siis oli võidutulemus 54.81. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles