Järgmised eestlased tagasid koha Serie A-s

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lisette Tammik (vasakul)
Lisette Tammik (vasakul) Foto: SSF Napoli Femminile ametlik Facebooki lehekülg

Kui kõik läheb hästi, võib tuleval aastal Itaalia jalgpalli kõrgliigas ehk Serie A-s näha veel eestlasi. Tõsi, seda naiste seas.

Kui Itaalia meeste liigajalgpall saab sel nädalal oma avalähte, siis naiste hooaeg kuulutati 8. juunil enneaegselt lõppenuks. See aga tähendas kahele Eesti naiste koondislasele, Lisette Tammikule (21) ning Vlada Kubassovale (24), et järgmisel hooajal pallitakse kõrgeimal liigatasemel. «Eesmärk oli koht tagada Serie A-s ja see meil ka õnnestus. Olen väga õnnelik, sest selle nimel on palju vaeva nähtud,» sõnas Tammik usutluses Soccernet.ee-le.

Napoli naiskond võitis tänavu 15 liigamatšis 11, viigistas kolm ning kaotas vaid korra. Hooaja lõppenuks kuulutamise hetkel hoidsid nad 36 punktiga esikohta, lähim jälitaja Lazio jäi neist maha kahe, San Marino akadeemia juba nelja punktiga. 

Tammik sai Napoliga võidurõõmu tunda ka mullu, kui üheskoos triumfeeriti Serie C-s. «Meil on olnud mõlemal hooajal väga kokkuhoidev ja suure hingega võistkond ning sellepärast ka nii head tulemused. Aga meistriks tulla pole kunagi lihtne, seega au ja kiitus meie staff'ile, võistkonnale ja kõikidele toetajatele» rääkis eestlanna Napoli viimaste aastate edust. 

Tänavuse hooaja lõppedes sai Tammiku leping Napoliga läbi, kuid praegusel hetkel on edasised plaanid veel lahtised. «Midagi kindlat pole veel selgunud, aga usun, et lähiajal saab pilt selgemaks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles