Legendaarse Rootsi kõrgushüppaja 15-aastane poeg ületas kõrguse, mis viinuks ta Eesti meistrivõistlusel medalile

Postimees Sport
Copy
Stefan Holmile (pildil) oli põrget antud.
Stefan Holmile (pildil) oli põrget antud. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

Rootsi kõrgushüppaja Stefan Holmi poeg Melwin käib olümpiavõitjast isa jälgedes. 15-aastane noormees püstitas isikliku rekordi, ületades kõrgus 2.10 m.

2004. aasta Ateena olümpiavõitja poeg polnud ise aga uuest isiklikust rekordist absoluutselt vaimustunud. «Ma ei ole rahul. Muutusin kõrgusel 2.14 m närviliseks ning võistlusel valitsenud tuulised olud ei aidanud samuti kaasa,» kommenteeris Melwin Holm Soomes tehtud sooritust.

Ometi on noormees arenemas kiiremini kui tema olümpiavõitjast isa. Stefan Holm ületas 16-aastaselt kõrguse 2.06 m, mis oli pikalt ka Rootsi U16 rekord. Tippmark purunes aga mullu, kui Melwin Holm hüppas 2.09.

«Minu nimel on ka kõik järgmised Rootsi noorterekordid. Melwin oleks kahtlemata väga õnnelik, kui lööks need kõik üle,» kommenteeris olümpiavõitja poja edasisi plaane.

U16 vanuseklassi maailmarekord on 2.20 ning Melwin Holmil on aega oktoobrini, et rekord üle lüüa. Siis täitub noormehel 16 eluaastat ning maailma tippmarki ta enam püüda ei saa. «Maailmarekord on omaette teema. Tähtis on see, et ta areneks ja progress jätkuks,» kommenteeris isa.

Eesti mõistes oleks 15-aastane talent juba praegu tegija. 2019. aasta Eesti meistrivõistlustel võitis Karl Lumi kulla 2.16ga, pronks jagati aga kõrgusel kaks meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles