Londoni MMil lõppvõistlusele jõudnud odaviskaja jäi dopinguga vahele

Postimees Sport
Copy
Davinder Singh
Davinder Singh Foto: Davinder Singhi Facebooki leht

India odaviskajat Davinder Singh Kangi süüdistatakse keelatud aine kasutamises.

31-aastase sportlase dopinguproovist leiti deksametasooni kasutamise jälgi. India odaviskaja põhjendas positiivset leidu kurgu raviks kasutatud medikamendiga. Positiivne test võeti odamehelt möödunud aasta augustis, kui ta viskas tulemuse 76.28.

«Ma ei saanud selle aine kasutamisest vähimatki kasu. Ma ei ole kunagi petnud,» ütles Kang kohalikule meediale. Odaviskaja lisas, et tema selgitusest peaks piisama ning usutavasti pääseb ta karistusest.

Deksametasoon kuulub glükokortikoidide hulka, mida kasutatakse astma- ja allergiaravimina. Spordis on sel aga sooritust parandav efekt.

Süüdimõistmise korral seisab Kang aga silmitsi 8-aastase või eluaegse võistlusekeeluga. Nimelt oleks see tal juba teine kord dopingureeglitega vastuollu minna: 2017. aastal leiti tema proovist kehavälise testosterooni ning kanepi tarvitamise jälgi.

Kangi karjääri säravaim tulemus pärineb 2017. aasta kergejõustiku MMilt, kus ta jõudis üllatuslikult lõppvõistlusele. Finaalis aga India sportlasel end ületada ei õnnestunud ning ta piirdus 80.02 meetrise odakaare ja 12. kohaga..

Mehe isiklik rekord 84.57 on samuti püstitatud 2017. aastal. Pärast kolme aasta tagust edukat hooaega pole hindu enam 80 meetri joont ületanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles