Eesti MM-rallil kriips peal? FIA presidendi sõnul jätkub rallihooaeg septembris

Postimees Sport
Copy
Eelmise aasta Soome ralli. Pildil Ott Tänak.
Eelmise aasta Soome ralli. Pildil Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) president Jean Todt teatas FIA e-konverentsil, et tänavune WRC sarja hooaeg jätkub septembris. See võib tähendada, et augusti alguses Lõuna-Eesti teedel peetav Dirtfishi ralli MM-sarja ei pürgi.

Todt sõnas konverentsil peetud kõnes, et autoralli MM-sarjaga plaanitakse taasalustada esimesel sügiskuul ning võimalikud on mitmed erinevad stsenaariumid. FIA president ütles, et üks võimalikest variantidest on ka edasi lükatud rallide kalendrisse naasmine. Todti kinnitusel töötab FIA jätkuvalt selle nimel, et MM-sari lõpuni sõita.

Lõuna-Eesti teedele kavandatav Dirtfishi ralli on hetkel planeeritud 7.-8. augustile, mis justkui tähendaks, et FIA eestlastega ei arvesta. Samas ei saa ka välistada, et MM-ralli Eestis toimumiseks pidanukski senistest kuupäevadest loobuma ning toimumisaega edasi nihutama.

Lõplik selgus WRC kalendri ning Dirtfishi ralli saatuse kohta peaks saabuma hiljemalt sel reedel, kui koguneb FIA spordinõukogu.

WRC sarja juhid on avalikkust informeerinud, et soovivad MM-hooaja lõpetamiseks pidada sel aastal veel vähemalt neli etappi. Esialgsetele kuupäevadele on jäänud aga ainult kolm rallit: Jaapan, Saksamaa ning Türgi. Edasi on lükatud Argentiina ja Sardiinia võistlused.

On spekuleeritud, et Sardiinia võib sügisel kavva naasta. Argentiinas sõitmine tundub aga üpris vähe tõenäoline, sest see oleks juba logistiliselt üpris keerukas ettevõtmine. 

Jutud Eestis korraldatavast MM-rallist paiskas meediasse WRC promotsioonifirma juht Oliver Ciesla, kes ütles Rootsi rahvusringhäälingule: «Eesti on kindlasti meie nimekirjas. Nad on teinud eelmistel aastatel head tööd ja meeskonnad on olnud väga rahul. Eestlastel on olnud mitmeid aastaid korraldamiskogemust ning neil on üks parim fännikultuur, mida Euroopas võib kohata. On üsna selge, et kui nad täidavad ära meie nõuded, on väga võimalik neid näha MM-sarjas juba sel aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles