Tulevik võttis jõuga kolm võidupunkti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Viljandi Tuleviku mängumehed väravat tähistamas.
Viljandi Tuleviku mängumehed väravat tähistamas. Foto: Marko Saarm

Eesti jalgpalli meistriliiga kaheksanda vooru avakohtumises läksid Kadrioru staadionil vastamisi kohalik Tallinna JK Legion ja Viljandi Tulevik. Külalised võtsid veenva 2:0 võidu.

Viljandi Tulevik haaras kohtumises kiiresti juhtohjad, sest juba kolmandal minutil avati mänguskoor. Endise Eesti koondislase Kaimar Saagi osava läbimurde ja söödu realiseeris meisterlikult Kristjan Kask.

Legion pikalt nukrutsema ei jäänud ja asuti innukalt viigiväravat jahtima. Palli suudeti küll Tuleviku väravalähistel sööta, kuid otsustavast viimasest käigust jäi tihti puudu.

Teisel poolajal suunas Legion üha rohkem mängijaid ründetsooni, et kiiresti viik tabloole lüüa. Sellega jäi nende kaitseliin haavatavaks ning selle kasutas 65. minutil ära Pavel Marin, kelle kauglööki ei suutnud tõrjuda ka vanameister Pavel Londak.

Mängu viimasel minutil toimus kummaline ja haruldane nähtus. Nimelt söötis Gerdo Juhkam palli tagasi väravavaht Karl-Romet Nõmmele. Puurilukk libastus ootamatult ja oli sunnitud palli meetri kauguselt väravajoonelt kätte võtma. See on reeglite vastane ja Legionil oli kasutada vabalöök viie meetri kauguselt väravast. Imeline võimalus, aga Marek Šatovi löögile suutis jala ette saada võiduvärava autor Kristjan Kask.

Sellega ka kohtumine lõppes ja Viljandi kirjutas tabelisse kolm võidupunkti. Sellega tõusti vähemalt praegu turniiritabelis neljandale kohale, olles kaheksast mängust kogunud 12 punkti. Legion jätkab endiselt viie punktiga eelviimasel positsioonil.

Eesti meistriliiga tabeliseis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles