Johaugi imeline jooks polnud legendaarse Soome suusataja jaoks üllatus, kuid tõstatas siiski küsimusi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aino-Kaisa Saarinen (vasakul) ja Therese Johaug (paremal) koos Virpi Sarasvuo Otepääl poodiumil.
Aino-Kaisa Saarinen (vasakul) ja Therese Johaug (paremal) koos Virpi Sarasvuo Otepääl poodiumil. Foto: Raigo Pajula

Aino-Kaisa Saarinen kommenteeris Therese Johaugi esinemist Norra kergejõustiku võistlustel, kus norralanna jooksis võimsa isikliku rekordi 10 000 meerti distantsil.

Soomlanna tunnistab, et Johaugi aeg oli imeline, kuid see polnud tema jaoks sugugi üllatus. Saarinen nentis, et ise ta kindlasti niivõrd kiire pikamaajooksja polnud.

«Therese on erakordne suusataja ja seetõttu pole ka üllatav, et ta kergejõustiku areenil nõnda häid tulemusi näitab. Muidugi tulemus on uskumatu, sest sellega oleks ta 10 000 meetri distantsil arvestatav tegija,» sõnas Saarinen Soome meediale.

Murdmaasuusatamise staar There Johaug lippas üksi 10 000 m Oslo kergejõustiku areenil ning jooksis välja võimsa aja 31.40,67. Muide, selle tulemusega teeninuks ta 2018. aasta kergejõustiku EM-il kuldmedali! Kaks aastat tagasi krooniti Berliinis Euroopa meistriks  Lonah Chemtai Salpeter ajaga 31.43,29. Mulluse MM-i norm oli 31.50.

Siiski on Johaugi hetkevorm küsimusi tekitav. «Usumatu, et üks sportlane suudab sisuliselt tippvormis olla ka tugevate treeningute ajal. Enamasti ollakse suvel kaugel oma parimast seisust. Kui ta suudab vigastusteta suve mööda saata, siis talvel pole talle arvatavasti jälle ühtegi vastast,» arvas Saarinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles