Bayern kindlustas kaks vooru enne hooaja lõppu ajaloolise meistritiitli

Karl-Joosep Küngas
Copy
Bayerni mängijad meistritiitlit tähistamas.
Bayerni mängijad meistritiitlit tähistamas. Foto: Marvin Ibo Güngör/Marvin Ibo Güngör/GES/POOL

Saksamaa jalgpalli valitsevad meistrid sõitsid Bundesliga 32. voorus külla Bremeni Werderile ning eesmärgiks oli ainult võit, sest ainult nõnda kindlustatakse järjekordne võidukarikas. Ülesandega saadi ka ideaalselt hakkama, sest võõrustajad alistati 1:0.

Enne tänast mängu oli Bayerni edu lähima konkurendi Borussia Dortmundi ees seitse punkti. Dortmundil on maksimaalselt võimalik teenida veel üheksa silma ja see tähendas, et Bayern kindlustab võidu korral kaheksanda järjestikulise ning kokku 30. Saksamaa kõrgliiga meistritiitli. 

Werderi alistamisel polnud Bayernil mingeid probleeme. Mängu domineeriti algusest lõpuni, kuid värava löömisega oli tükk tegemist. 43. minutil sai sellega viimaks hakkama ei keegi muu kui Robert Lewandowski, kes osavalt Jerome Boatengi söödu väravavõrku toimetas. Enne seda oli värisenud nii Werderi värava post kui ka põiklatt. 

Olgugi, et Werder pidi teisel poolajal viigiväravat jahtima, siis selleks ei tekkinud neil ühtegi 80. minutiks ühtegi võimalust. Bayern hoidis rahulikult palli ja püüdis hoopis ise eduseisu kasvatada. Olukord muutus, kui kohtunik näitas Bayerni äärekaitsjale Alphonso Daviesele teist kollast kaarti ja Saksamaa suurklubi jäi vähemusse.

Bremen suunas rohkelt mehi rünnakule ja suudeti ka mitmeid olukordi tekitada, kuid Bayerni kaitseliin püsis vankumatult, likvideerides viimsegi ohu. Viimastel minutitel võitlesid mõlemad meeskonnad iga meetri eest ja nõnda korjati mitmeid kollaseid kaarte, kuid mänguseis püsis muutumatu.

90. minutil tegi Bayerni väravavaht Manuel Neuer veel ühe paraadtõrje, kuid see jäi ka viimaseks ohtlikuks momendiks tänases kohtumises. Lõpuvile kõlades said Bayerni mängumehed väljakul ringi joosta, sest hooaja põhieesmärk sai täidetud.

Bayernist sai esimene meeskond Saksamaal, kes võitnud vähemalt 30 kõrgliiga võidutrofeed. Euroopa viiest suurliigast on vähemalt 30 meistritiitlit võitnud ainult Torino Juventus Itaalias (35) ja Madridi Real Hispaanias (33). Euroopa absoluutset rekordit hoiab Glasgow Rangers 54 Šotimaa meistritiitliga.

 

Saksamaa kõrgliiga tabeliseis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles