Eestist tuule tiibadesse saanud võrkpallur sai Venemaa passi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Dmitri Pašitski.
Dmitri Pašitski. Foto: Instagram / Дмитрий Пашицкий

Kümne aasta eest Eestis Pärnu VK ja Tallinna Selveri eest tegusid teinud ning siit laia maailma läinud ukrainlasest temporündaja Dmitri Pašitski võib Tokyo olümpial esindada juba Venemaa koondist. 

Nimelt sai 32-aastane Pašitski äsja kätte Venemaa passi.  

Keskblokeerija esitas vastava taotluse juba neli aastat tagasi, kui esimest korda Venemaale mängima siirdus. Toona polnud kindlasti tema eesmärgiks jõuda meie idanaabrite rahvusesindusse, vaid passi eesmärgiks oli pääseda välismängija templist, mis omakorda võimaldaks ta hõlpsamalt Euroopa ühes tugevamas liigas tegusid teha. 

Kiievis sündinud Pašitski kolis noorena Riiga ning seal nakatus ka vollepisikusse. Esimesed profisammud tegi ta aga Eestis, mistõttu on ka tema mängijalitsents jätkuvalt meie alaliidu templiga. Pärast Maarjamaalt lahkumist pallis ta esiti Prantsusmaa kõrgliigas, kust siirdus edasi Poola. Seal püstitas ta näiteks ühe hooajaga ka blokirekordi, kui sulustas resultatiivselt 116 vastaste rünnakuüritust. 

Kolm aastat tagasi siirdus ta Venemaale, kui lõi käed Kemerovo Kuzbassiga, kellega tuli eelmisel kevadel ka riigi meistriks. Uuest hooajast tõmbab Pašitski selga Peterburi Zeniti särgi, kus ootab teda ees varasem peatreener Tuomas Sammelvuoga, kes on paralleelselt ka Venemaa koondise loots.

Kaks päeva tagasi Ukraina meediale antud intervjuus sõnas Pašitski samamoodi, et peab ennast rohkem venelaseks kui ukrainlaseks. Kui aga talt uuriti, kui tõenäoliseks peab ta Venemaa koondisesse murdmist, oli ta vastus järgnev: «Leian, et Venemaa keskblokeerijad on maailmas ühed paremad. Olen elus piisavalt rahvusvahelisi mänge kogenud ja oskan neid võrrelda. Aga, kui ma peaksin kutse saama, siis olen kohe valmis.» 

Maarjamaaga seob Pašitskit jätkuvalt ka tema eestlannast elukaaslane, mistõttu võib meest siiani vahel Pärnus kohata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles