Kanteri endine treener andis oma hoolealuse osas tõelise tormihoiatuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Daniel Stahl.
Daniel Stahl. Foto: Imago Images/Bildbyran/Scanpix

Kuigi tänavune kergejõustikuhooaeg pole õieti alanudki, on kettaheite valitsev maailmameister Daniel Stahl väga heas hoos ning juhendaja Vesteinn Hafsteinssoni sõnul on ainult aja küsimus, kui tema hoolealune taas mõne vägiteoga hakkama saab. 

Eelmise nädala keskel Oslos toimunud võistlusel sai rootslane parimal katsel kirja 65.92, kuid pühapäeval Södertäljes ei saanud Stahl üldse tulemust kirja. Hafsteinssoni sõnul ei maksa sellest tonti näha, sest suures plaanis on rootslane ikkagi hirmuäratavalt heas vormis. 

«Ma ei muretse. Meil on praegu treeningutel väga palju positiivset: ta on äärmiselt tugev ja plahvatuslik. Ta taastub praegu tugevast jõutrennist, mistõttu pole esimestel võistlustel tehnikat veel paika saanud,» sõnab juhendaja ja lööb seejärel letti jahmatava numbri. 

«Mina olen hooaja suhtes elevil. Alles eelmisel nädalal heitis ta allatuult 71.20. Võin ausalt öelda, ta pole kunagi varem seda teinud. See on täiesti hullumeelne,» jätkas juhendaja, kes tüüris omal ajal Gerd Kanteri olümpiavõitjaks. 

Stahli isiklik rekord 71.86 on heidetud mullu juunis, kettaheite maailmarekord on 74.08 ja kuulub 1986. aasta suvest sakslase Jürgen Schulti nimele. Üle 73 meetri on ketast lennutanud veel ka Virgilijus Alekna ja Kanter. 

Esimesed märguanded sellest, et Stahl võib tänavu olla hirmuäratavas hoos, tulid juba veebruaris, kui Rootsi väljaanne Aftonbladet teatas, et kettavägilane olla treeningutel ületanud Kanteri sisetingimustes heidetud kettaheite maailmarekordi 69.51. Seda kinnitas ka juhendaja Hafsteinsson: «Viimasel treeningul jõudis ta juba 70 meetri lähedale.»

Kanteri rekordnumbrid 69.51 pärinevad 2009. aastast ja on heidetud Rootsis Växjös. Stahli sisetippmark on 66.90 ja tehtud 2017. aastal Soomes Tamperes.

Rahvusvaheline kergejõustikuliit WA (endine IAAF) kettaheite sisemaailmarekordit ametliku rekordina ei käsitle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles