Kahekordne WRC-tšempion Grönholm naaseb võistlusrajale: olin abikaasale lubanud, et enam ma ei võistle...

Henry Lääne
Copy
Marcus Grönholm.
Marcus Grönholm. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Autoralli kahekordne maailmameister Marcus Grönholm osaleb juuli alguses Rootsis rallikrossivõistlusel.

Höjles võõrustab paari nädala pärast RallyX Nordic sarja avaetappi ning Grönholm osaleb Rootsis legendide võidusõidul. Soomlane roolib enda tiimi Hyundai i20 Supercar'i ehk rallikrossi MM- ja EM-sarja kõrgeima klassi masinat.

Grönholm pole varem i20 Supercariga võistlusel osalenud. Tõsi, sõidukogemust on tal tänu testidele küll veidi olemas, ütles Markko Märtini endine suur konkurent ja meeskonnakaaslane Autospordile.

«Selliste autodega on palju kergem sõita kui varem. Jah, kui tahad kiire olla, peaksid rohkem testima, aga olen katsetanud ralliautosid, seega peaks mul tunnetus käes olema,» lisas Grönholm.

52-aastane legend võitis MM-tiitlid 2000. ja 2002. aastal Peugeot'ga ning lõpetas suure rallikarjääri 2007. aastal. Seejärel suundus ta rallikrossi, kuid pärast X-mängudel toimunud õnnetust 2012. aastal tõmbus ta tagasi.

Muide, Höjles osalemiseks tuli Grönholmil oma naisele olukorda selgitada. «Olin talle lubanud, et ma enam ei võistle, mistõttu oli mul raske öelda, et lähen sõitma. Samas ei kihuta ma tõsises võidusõidus. Tähtis on seda nautida ja auto ühes tükis hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles